Новачок «виграв» у своїх орендодавців 124 мільйони на палац творчості в Кривому Розі
12.08.2018   //  

Департамент капітального будівництва Дніпропетровської ОДА 9 серпня за результатами тендеру замовив ТОВ «Акард» реконструкцію будівлі в Кривому Розі за 124,77 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2019 року реконструюють палац дитячої та юнацької творчості Центрально-Міського району по вул. Ракетна, 1к. Демонтаж, підготовку, влаштування зовнішніх мереж і комунікацій на 40% ціни угоди виконає субпідрядник ТОВ «Спецбудкривбас» Михайла Каркулевського, Ганни Лисициної, Олександра Кєтова і Дмитра Дмитрієва.

За підсумковою відомістю ресурсів, найбільша сума в 17,74 млн грн. піде на комплектну поставку панелей HPL із невідомими характеристиками по 4 017 грн./кв. м (тут і далі тендерні ціни вказано без ПДВ і доставки).

У березні панелі HPL можна було знайти у продажу по 3 670 грн./кв. м з ПДВ. Без урахування податку це становило би 3 058 грн./кв. м, що майже на третину дешевше.

Спортивне покриття Gerflor Taraflex Portable Badminton Court 7 мм купили по 916 грн./кв. м. У червні 2017 року на виграному іншою фірмою тендері нинішнього замовника щодо реконструкції стадіону «Трудові резерви» у Дніпрі воно було в півтора рази дорожчим – 1 617 грн./кв. м. Зараз в одному з інтернет-магазинів його продають по 1 683 грн./кв. м.

Утеплювач Carbon Prof 300 RF 100 мм обійдеться у 2 730 грн./куб. м, а вікна з профільних систем Reynaers CS 77 HI та Reynaers CW 50 HI – у 9 473 грн./кв. м.

Ціна угоди на 2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 127,64 млн грн.

Фірму «BAK stavební společnost, A.S.» (Чехія) з нижчою на 10 тис грн. ціною відхилили, бо вона не надала додатки до аналогічних договорів, розрахунки загальновиробничих витрат, дані про освіту працівників та технічний стан і строк експлуатації техніки.

Дорожчим конкурентом було ТОВ «ДіПі Інжинірінг», засновниками якого є Ліна Гаврилюк, Євген Обштирь і ТОВ «КУА «ДіПі Менеджмент» кіпрської «Пиряновоно Лімітед», а кінцевим бенефіціаром – Андрі Атанасіу з Кіпру. Кіпрська бухгалтерка Andri Athanasiou вказала у «LinkedIn» місцем роботи «KPMG Cyprus». За даними «Panama Papers» і «Company Check», вона пов’язана із цілою купою юридичних осіб.

Як повідомляє «Smida», із травня 2016 року до грудня 2017 року Андрі Атанасіу була головою наглядової ради ПАТ «Автомобiльна Компанiя «Богдан Моторс».

Також Andri Athanasiou фігурувала у зауваженнях Держфінінспекції щодо незаконності тендеру на днопоглиблювальні роботи акваторій і підхідних каналів Бердянського та Маріупольського портів на 712,18 млн грн.

Криворізький «Акард» зі статутним капіталом 10 млн грн. зараз належить криворіжцям Андрію Серженку і Ларисі Поповій. Однак, за даними «YouControl», раніше він під назвою «Одеськміськбуд» зі статутний капітал 1 тис грн. був зареєстрований в Одесі на одеситів Іллю Махна та Олену Таштанову, а до того – під нинішньою назвою в Києві на ТОВ «Компанія з управління активами «Сейтік Груп».

Переможець орендує техніку в ТОВ «Мединський і К» Олексія Гаврилюка, кіпрської «Олівератектранс Лімітед» та вищезгаданої КУА «ДіПі Менеджмент», яка входить до складу засновників нинішнього суперника «ДіПі Інжинірінг».

У листопаді-грудні 2017 року «Акард» отримав п’ять ремонтних підрядів виключно Департаменту міського господарства Одеської міської ради на 990 тис грн.