У Резніченка дали 411 тисяч на вивчення громадянських організацій і виборчих настроїв
10.08.2018   //  

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дніпропетровської ОДА 12 липня за результатами тендерів замовив ГО «Інститут розвитку територіальних громад» соціологічних досліджень на 411 тис грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

З усіх коштів 245 тис грн. піде на вивчення громадської думки щодо стану розвитку громадянського суспільства, 85 тис грн. – на вивчення ставлення мешканців області до актуальних суспільно-політичних питань регіону та 81 тис грн. – на вивчення їхніх електоральних настроїв. Найдорожчий договір передбачає масове анкетування, експертні інтерв’ю та фокус-групи для оцінки:

  • рівня розвитку громадянського суспільства;
  • результатів діяльності громадської ради при ОДА;
  • доступу до правової допомоги щодо створення інститутів громадянського суспільства (громадських, релігійних, благодійних організацій, професійних і творчих спілок, асоціацій, організацій роботодавців, недержавних засобів масової інформації);
  • співпраці місцевої влади та інститутів громадянського суспільства;
  • довіри інститутів громадянського суспільства до місцевої влади та інших інституцій;
  • підтримки громадськими об’єднаннями реформ (зокрема впровадження «Прозорро»);
  • взаємодії громадських об’єднань із засобами масової інформації;
  • ставлення інститутів громадянського суспільства до резонансних подій (зокрема до ООС (АТО) на Луганщини і Донеччині та співпраці з МВФ і НАТО);
  • ставлення інститутів громадянського суспільства до майбутніх виборів і кандидатів;
  • протестного потенціалу інститутів громадянського суспільства;
  • мотиваційних важелів партій, рухів та організацій.

Засновницями створеного у 2016 році «Інституту розвитку територіальних громад» є його директорка Владислава Савіна, Євгенія Каптєла та Олена Пеліна. В одній квартирі з ним по просп. Гагаріна, 143 прописане ТОВ «РМК Медіа» Анатолія Кузьменка та Андрія Соколова, яким раніше керував екс-депутат Дніпропетровської облради від Партії регіонів і кандидат від партії «Соціалісти» у Новомосковську міськраду Олександр Парубець.

Каптєла заснувала спілку ГО «Наш край» з тим же Кузьменком та Оленою Сєровою.

Савіна заснувала БО «Благодійний фонд Веста» з Тетяною Поляковою, а також керує ТОВ «Модіс Плюс» Євгенія Діденка, керівника Дніпропетровської обласної молодіжної ГО «Батьківщина молода» Олександра Мігріна та кандидатки в Дніпропетровську облраду від «Радикальна партія Олега Ляшка» Наталії Волокітіної.

У 2017 році департамент замовив «Інституту розвитку територіальних громад» соціологічних досліджень на 190 тис грн., а в 2016 році – на 160 тис грн.

Нині за найбільший підряд із переможцем змагався ФОП Левшин Валентин Якович, а за менші підряди – ще й ТОВ «Маркетинг енд легал солюшнз» Надії Кузьмичової.