У Кернеса зливають 52 мільйони на парк з хрестом за мільйон та коштовними тенісними столами
09.08.2018   //  

Департамент комунального господарства Харківської міськради уклав угоду з ПП «БФ «Промтекс» щодо проведення ремонтних робіт зеленої зони вартістю 51,99 млн. грн.

Про це пише «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на дані системи «Прозорро».

Тендерною документацією передбачена реконструкція Саржиного Яру, тендер на роботи в якому вже проводили минулого року. Тоді також перемогло «БФ «Промтекс». Вартість договору була 45,26 млн грн., але роботи виконали на 14 млн. грн. Нові торги засвідчили, що загальна вартість робіт на об’єкті зросла на третину.

Засновником і директором харківського «Промтексу» є Станіслав Бровін. Свого часу він керував ПБФ «Укрспецбудпокриття» Людмили Лаврик і белізької «Дезлер Менеджмент Лтд», яке зараз переоформлене на белізьку «Vernita Limited».

Людмила Лаврик – це родичка помічника нардепа Анатолія Денисенко, а «Vernita Limited» – офшор, який входить до орбіти цього депутата.

Більше того, «Промтекс» орендує техніку у двох фірм – ТОВ «Рексон» та «Блейз Інвест». Бенефіціаром обох є нардеп Анатолій Денисенко.

В Саржиному Яру планується встановити хрест з нержавіючої сталі майже за 800 тис грн. Майже 500 тис. грн. витратять на сходи до купелі.

На столи для настільного тенісу витратять 1,4 млн. грн. – по 94,8 тис грн. за штуку. У «Розетці» немає столів за такою ціною, а найдорожчі там коштують до 40 тис грн. За суму, рівну вартості тенісного столу для парку, можна придбати вживаний імпортний автомобіль.

Мільйони гривень планують потратити на гранітні вироби в індивідуальному виконанні, більш ніж 20 тис. грн. за один такий вироб. За колоту глибу з декоративного скла заплатять 230 тис грн. Також планують встановити коштовні лавки, вартість яких від 30 до 100 тис. грн. за шт.

Конкурентами переможця на торгах були ТОВ «Реконструкція» та фірма «Газінвестбуд» у формі ТОВ Олександра Хадєєва.

Нагадаємо, СКП «Харківзеленбуд» 27 липня за результатами тендеру замовило ТОВ «Інжинірингова компанія Планета Буд» реконструкцію саду ім. Т.Г.Шевченка за 294,14 млн грн. Сума, виділена на цей тендер, майже вдвічі перевищує суму оголошених від лютого 2018 року тендерів комунального підприємства «Харківські теплові мережі» на ремонт тепломереж та необхідних для цього товарів (труб, фітингів, тощо) – 182,05 млн грн.