Комунальники Філатова таємно злили оточенню екс-чиновника 155 мільйонів на утримання доріг Дніпра
31.07.2018   //  

КП «Управління по ремонту та експлуатації автошляхів» Дніпровської міської ради у січні-липні уклало шість угод із ТОВ «Інкомеко» про послуги з ремонту та утримання автошляхів міста й ліквідації стихійних сміттєзвалищ на загальну суму 154,71 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Закупівлі проведено без відкритих торгів, бо КП «УРЕА» виграє тендери Департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради, а потім підписує договори із обраним на власний розсуд субпідрядником «Інкомеко». Комунальники, на відміну від Департаменту, можуть оприлюднювати у «Прозорро» лише короткі звіти про укладення договорів, не публікуючи договори субпідряду, підсумкові відомості та кошториси.

Наприклад, Департамент 3 липня за результатами тендеру замовив КП «УРЕА» утримання автошляхів міста й ліквідацію стихійних сміттєзвалищ на 162,25 млн грн. Комунальники повідомляли у своїй тендерній пропозиції, що планують залучить субпідрядником фірму «Інкомеко» для робіт обсягом більше 20% вартості генпідряду. Департамент у той же день зменшив вартість генпідряду до 27,13 млн грн., при цьому додатки до договору з розрахунками було викладено в новій неопублікованій редакції.

Наступного дня КП «УРЕА» без торгів відписало «Інкомеко» на послуги 18,00 млн грн., що становило 66% зниженої вартості генпідряду. За тиждень вартість договору субпідряду також зменшили до 14,00 млн грн., що складає 52% зниженої вартості генпідряду.

Таким чином, роботи за невідомими цінами на половину вартості генпідряду виконає непрозоро обрана приватна фірма, яка, відповідно до довідки КП «УРЕА» про залучення субпідрядника на тендері Департаменту, орендує всю свою техніку невідомо в кого.

Дніпровську «Інкомеко» зі статутним капіталом 1 200 грн. записано на директора Олексія Саулевича. За даними системи «YouControl», у червні 2017 р. засновником був Валерій Владиславович Литовський, а керівником – Наталія Станіславівна Литовська. Роком раніше, у червні 2016 р. фірмою володів Владислав Едуардович Литовський, а керувала Наталія Станіславівна Яворська (ймовірно, дівоче прізвище Литовської).

Владислав Литовський приблизно з літа 2016 р. до осені 2017 р. очолював Відділ транспорту управління ЖКГ та інфраструктури Департаменту ЖКГ та будівництва Дніпропетровської ОДА.