«Нафтогаз» за 59 мільйонів найняв елітних юристів та піарницю з Мінстеця
30.07.2018   //  

ПАТ «НАК «Нафтогаз України» 23-24 липня за результатами тендерів уклало дві річні угоди про юридичні та комунікаційні послуги на загальну суму 59,20 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Сума угод удвічі нижча від загальної очікуваної вартості у 119,00 млн грн.

  • Найстарішій юридичній компанії світу «Freshfields Bruckhaus Deringer LLP» (Британія) за 992 тис євро, або 30,70 млн грн. замовили 4 тис год. юридичних послуг щодо захисту інтересів «Нафтогазу» в іноземних юрисдикціях з усіх питань, що виникають під час зовнішньоекономічної діяльності. Послуги юристів оцінено у 248 євро за годину.
  • ТОВ «І’Комм» Євгенії Єгорової та Іветти Делікатної – колишньої радниці міністра інформполітики Юрія Стеця, співзасновниці Українського кризового медіа-центру – заплатять 28,50 млн грн. за міжнародні комунікаційні послуги.

Йдеться про висвітлення ризиків та інших аспектів будівництва газопроводу «Північний потік-2», створення позитивного іміджу «Нафтогазу» в Європі, формування сприйняття газового ринку України як невід’ємної частини загальноєвропейського газового ринку, формування сприятливої суспільної думки в Європі щодо реформ в енергетичному секторі України, комунікаційний супровід імплементації рішень Стокгольмського арбітражу.

Перелік послуг включає розробку стратегії міжнародної комунікації та онлайн-стратегії, зустрічі з посадовцями ЄС, Енергетичного Співтовариства, НАТО, іноземними послами в Україні, представниками нафтогазових компаній та інвесторів, лідерами думки та ключовими експертами Енергетичного Співтовариства; участь у стратегічно важливих міжнародних заходах; підготовку відповідей на неправдиві заяви; тренінги з публічних виступів чи відносин зі ЗМІ, проведення прес-конференцій тощо.

На юридичному тендері єдиним допущеним конкурентом була фірма «White & Case (Europe) LLP» (Британія).

ТОВ «Дентонс Юроп» не допустили до аукціону за рейтинг Legal 500: Debt Capital Markets 3 рівня замість необхідних 1 чи 2 рівня, неперекладені документи на фахівця у Німеччині та подання банківської гарантії, сертифікатів і документи про аналогічний досвід та повноваження підписанта в якості конфіденційних.

На комунікаційному тендері допущеними суперниками були «Rasmussen Global ApS» (Данія), «Kreab AB» (Швеція) та «Burson-Marsteller BVBA» (Бельгія).

Фірму «FTI Consulting LLP» (Британія) не допустили до аукціону за нестачу гарантійного листа про згоду укласти договір у редакції замовника, а ТОВ «РАМ Едвертайзiнг» – за відсутність витягу по офісу і диплому координатора в Берліні, нерелевантний досвід координатора в Берліні та неперекладений диплом координатора в Брюсселі.

«FTI Consulting LLP» оскаржила відхилення в АМКУ, заявивши, що гарантійний лист не завантажився через технічну помилку, що мало вважатися несуттєвою помилкою. Проте скаргу було оплачено не на той рахунок, тож адмінколегія залишила її без розгляду.