АМКУ змусив оточення заступника Кернеса знизити вартість парковки на вокзалі в 2,5 рази
25.07.2018   //  

ТОВ «Єдина міжнародна транспортна система» виконало рекомендації Харківського обласного тервідділення Антимонопольного комітету (АМКУ) і знизив плату за паркування поруч з харківським вокзалом з 5 до 2 гривень/годину.

Про це пише «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на повідомлення тер відділення АМКУ.

В січні 2015 року Харківська міськрада своїм рішенням закріпила за вокзалом Харків–пасажирський спеціально обладнаний майданчик для платного паркування за адресою: майдан Привокзальний, 1 (приміський термінал «Б»). Майданчик розрахований на 171 паркомісце. В свою чергу ДП «Південна залізниця» уклало договір з «Єдина міжнародна транспортна система»  щодо забезпечення та здійснення паркування транспортних засобів на паркові.

Ще в січні 2012 року виконком Харківської міськради прийняв рішення «Про встановлення граничних тарифів на послуги з утримання майданчиків для платного користування», яким встанови ціну паркування в Харкові на спеціально обладнаних майданчиках  – 2 гривні за годину.

За наявною у тервідділення АМКУ інформацією, «Єдина міжнародна транспортна система» стягувало з 2015 року за послуги з паркування 5 грн./год. Це тариф для відведених майданчиків для паркування, але фірма обслуговувала спеціально обладнаний майданчик для паркування.

На думку АМКУ, таким чином оператор парковки порушив законодавство про економічну конкуренцію та зловживав монопольним становищем на ринку, що могло призвести до ущемлення інтересів споживачів.

Власниками ТОВ «Єдина міжнародна транспортна система» є Андрій Дорожко, Тетяна Піунова та Олександр Резанов.

Контактний телефон фірми співпадає з телефоном ТОВ «Авто-Ові», ТОВ «ТК «Трансавто», ТОВ «АТП «Автотранс» та інших суб’єктів господарювання. Ці фірми належать до сфери впливу віце-мера Харкова Андрія Руденка, депутата Харківської міськради Андрія Жорника та одного з найбільших харківських перевізників Валерія Дробушко.

Це вже не перший випадок, коли АМКУ звертає увагу на завищення вартості послуг з паркування автівок на залізничному вокзалі станції Харків-Пасажирський. В 2017 році обласне теруправління АМКУ надавало аналогічні рекомендації ТОВ «Південбудсервіс», яке також брало за послуги 5 грн./год. Ця фірма записана на Самвела Арутюняна, директором вказаний Руслан Іщенко.