Фірми, які поліція вважає пов’язаними, розіграли поставку російських кабелів «Укрзалізниці» на 54 мільйона
22.07.2018   //  

«Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» провів тендер на закупівлю кабельно-провідникової продукції очікуваною вартістю 56 млн грн. Допущені до

Про це пише «Залізниця без корупції»

Закупівлю було розділено на два лоти. За перший лот змагалось чотири компанії: ТОВ «Техелектропром», ТОВ «Еней»,  ТОВ «Крок Г.Т.», та ТОВ «Машагропром ЛТД». Дві останні фірми  не були допущені до тендеру через ряд причин. Так, у тендерного комітету були зауваження представленої «Крок Г.Т.» банківської гарантії. А також фірма завантажила документ підтвердження акредитації, який не відповідав вимогам тендерної документації.

Таким чином до тендеру були допущені «Техелектропром» та «Еней», які незважаючи на мінімальну різницю в своїх пропозиціях не знижували вартість на торгах. З різницею в 40 тис грн. перемогу отримало «Еней», яке пропонує продукцію виробництва ТОВ «ЗМИ Профіт» м. Магнітогорськ (Російська Федерація).

«Еней» разом з «Техелектромпром»  є фігурантом кримінальної справи поліції  №12016000000000350 від 05.08.2016 за фактом заволодіння службовими особами «Еней» та Філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця», державними коштами в особливо великих розмірах. За даними слідства менеджер «Еней» є фактичним керівником «Техелектропром».

«Еней» 135 разів брало участь в державних тендерах і 75 разів його конкурентом було саме «Техелектромпром».

За час існування «Еней» вже отримав державних замовлень понад 280 млн грн., левова частина– кошти «Укрзалізниці».

Торги по другому лоту так і не відбулись через відсутність допущених учасників.

Від «Наших грошей»

За даними системи «Прозорро», 6 липня «ЦЗВ» та «Еней» уклали угоду на постачання кабельної продукції за 53,94 млн грн.

З кримінального провадження № 12016000000000350 відомо, що поліція підозрює посадовців «Еней» у подачі в грудні 2015 року підроблених документі на тендер «ЦЗВ». Це допомогло фірмі перемогти на тендері і отримати замовлення на постачання кабельної продукції на 23,8 млн грн. Супереч договору, була поставлена  продукцію невідомого походження та сумнівної якості на загальну суму 4,3 млн. грн,, яка бюула прийнята «ЦЗВ».

«Еней» зареєстроване на Володимира Котляра, директором є Сергій Кондратенко.

«Техелектропром» зі статутним капіталом 1 тис грн. зареєстроване на Ігоря Жабюка, який володів нині ліквідованим ПП «Кабельтехпром». Директором є Микола Єгорцов, власник ТОВ «ТЕП-Україна» разом із Вікторією Трачук.