Cоратницю Кернеса з незадекларованою ювеліркою суд залишив на посаді попри домашній арешт
22.07.2018   //  

Червонозаводський районний суд м. Харкова обрав запобіжний захід голові Новобаварського району міста Тетяні Цибульник у вигляді цілодобового домашнього арешту.  Однак суд відмовив прокуратурі  у задоволенні клопотання щодо відсторонення чиновниці від посади.

Про це пише «Харківський антикорупційний центр».

Цибульник, яку звинувачують у декларуванні недостовірної інформації, буде перебувати під домашнім арештом до 21 серпня 2018 року, а також має здати паспорт і документи для виїзду за кордон.

Адвокат Цибульник – Юлія Плетньова (колишній адвокат нардепа Михайла Добкіна та діючий адвокат мера Харкова Геннадія Кернеса – «НГ») назвала кримінальне провадження замовним та політично вмотивованим, а представники прокуратури навмисно хочуть відсторонити від посади Тетяну Цибульник напередодні виборів. Також вона вважає незаконними результати експертизи, через завищення вартості знайдених у Цибульник ювелірних виробів.

Суд задовольнив клопотання прокуратури про домашній арешт чиновниці, але відмовся відсторонити її від посади. Суддя пояснив рішення тим, що  відсторонення від посади можливе лише у випадку скоєння тяжкого злочину.

Ще в кінці березня 2018 року в рамках розслідування справи за підозрою в привласненні коштів правоохоронці провели обшуки у Тетяни Цибульник. В результаті були знайдені ювелірні вироби вартістю 600 тис грн., які не були внесені до декларації чиновниці за останні два роки.