Напередодні зупинки «Дніпроазоту» «Кривбасводоканал» встиг напряму замовити недорогого хлору на 23 мільйони
16.07.2018   //  

КП «Кривбасводоканал» 13 червня в результаті переговорної процедури замовив АТ «Дніпроазот» 2 000 тонн рідкого хлору у цистернах за 23,27 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Договірна вартість однієї тонни хлору склала 11 635,80 грн з ПДВ. Узгоджена сторонами ціна відповідає тій, яку сторони затверджували і у лютому цього року.

«Дніпроазот» нечасто виступає прямим постачальником рідкого хлору для комунальників, переважно працюючи при посередництві приватних компаній. Однак, днем раніше, 12 червня, хімзавод уклав договір із філією «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» «Укрзалізниці» на поставку рідкого хлору в балонах з розрахунку 20 928 грн/т з ПДВ.

Також, кількома місяцями раніше «Придніпровська залізниця» замовляла «Дніпроазоту» рідкий хлор за аналогічною ціною – 20 928 грн/т з ПДВ.

При цьому різні посередницькі фірми пропонують на тендерах рідкий хлор у балонах ще дорожче – по 42 тис грн./т.

Усі договори «Дніпроазоту» укладені на умовах 100% передоплати. З ресурсу «Е-дата» не відомо, чи була оплачена поставка хлору для «Кривбасводоканалу» і який його обсяг отримало КП. При цьому, 11 липня комунальники повідомляли, що розпоряджаються достатньою кількістю хлору для знезараження води.

Нагадаємо, у червні АТ «Дніпроазот» повідомило про припинення поставок та виробництва рідкого хлору. Прийняте рішення пояснили «значними збитками», які компанія понесе через підвищення ціни на газ і «загальною ситуацією на ринку мінеральних добрив».

Як повідомляла «Економічна правда», неофіційною версією припинення діяльності підприємства є політичний тиск з боку його власників.

«Дніпроазот» підконтрольний групі «Приват» Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

9 липня працівники підприємства провели мітинг у Кам’янському з вимогою відновити роботу заводу.