Холодницький не поклопотав про відсторонення спійманого на хабарі судді і той повернувся на роботу
16.07.2018   //  

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький не подав клопотання до Вищої ради правосуддя про продовження терміну відсторонення голову Дружківського міського суду Донецької області Геннадія Молібога, якого підозрюють у хабарництві. Суддя повернувся до здійснення своїх обов’язків та розглядає судові справи.

Про це 11 липня повідомило «Слідство.Інфо» з посиланням на прес-службу Вищої ради правосуддя.

Наприкінці 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро України затримали голову Дружківського міського суду Донецької області Геннадія Молібога на хабарі у $13 тис. Під час обшуків НАБУ знайшло в судді, окрім мічених купюр, ще 90 тисяч рублів.

Тоді Вища рада правосуддя за клопотанням керівника САП Холодницького дозволила правоохоронцям взяти суддю під варту, а на момент досудового розслідування Геннадія Молібога відсторонила від посади.

У травні цього року керівник САП Назар Холодницький попросив ВРП знову тимчасово відсторонити Молібога. Однак, станом на  сьогодні суддя повернувся до роботи та продовжує свою діяльність.

Від «Наших грошей»

3 травня 2018 року до ВРП надійшло клопотання від керівника САП про відсторонення Молібога ще на два місяці. Але у відповідь ВРП вирішила задовольнити клопотання частково і підтримала відсторонення судді лише на місяць – до 3 червня. І вже у червні нового клопотання від Холодницького не було.

Суддя Молібога є підозрюваним за частиною третьою статті 368 КК України у кримінальному провадженні № 52017000000000824 від 23 листопада 2017 року. З матеріалів справи відомо, що суддя разом зі своїм спільником-адвокатом отримали 13 тис грн. хабара за не притягнення фізособи до адміністративної відповідальності за незаконну торгівлю тютюном. Також в справі фігурує епізод про отримання 5 тис грн. хабара за збереження водійського посвідчення водію, що був зутриманий в стані алкогольного сп’яніння. Під час обшуків у судді вилучили колекцію монет, майже $14 тис, 90 тис рублів та 30 тис грн.