Фірми з оточення замгубернатора Харківської ОДА розіграли тендер на 3,5 мільйона
15.07.2018   //  

Відділ освіти, молоді та спорту Кегичівської районної державної адміністрації (Харківська обл.) 11 липня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Буд Гарант України» щодо проведенню ремонтних робіт вартістю 3,50 млн. грн.

Про це пише «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на дані системи «Прозорро».

Угода передбачає реконструкцію нежитлової будівлі аптеки №117 під Будинок дитячої та юнацької творчості в смт. Кегичівка.

Єдиним конкурентом переможця було ТОВ «Будсоюз». Засновником цієї фірми є Олексій Герасимов. Людина з таким ПІБ працювала директором ТОВ «Проектування та загальний дизайн».

Переможець тендеру «Буд Гарант України» записане на Юрія Чернишова та Геннадія Мануйлова. Останній був серед засновників ТОВ «Проектування та загальний дизайн». Засновником цієї фірми довгий час був заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко.

Євгеній Шахненко (біля мікрофону)

Кошторис угоди показує, що будматеріали планують закупляти за цінами, що вищі ринкових. Наприклад, дисперсію ПВА непластифіковану планують купувати по 93,5 грн./кг. Для порівняння у кошторисі на ремонт Краснокутської лікарні цю ж дисперсію планують купувати по 51,79 грн./кг. Таким чином, лише на закупівлі дисперсії переплата може скласти майже 100 тис грн.

Також заплановано купити ламінат по 900 грн./кв.м. Для порівняння у Харкові ламінат в основному продається по ціні до 500 грн./кв.м.

Сталь оцинковану листову товщиною 0,7 мм планують купувати по 60 тис грн./т. Натомість, за даними метало баз Харкова, ринкова ціна вдвічі дешевша.

Цеглу планують купувати по 4500 грн. за 1000 шт., хоча для ремонту Краснокутської лікарні (Харківська обл.) цеглу купували на третину дешевше.

Нагадаємо, що заступник голови ОДА Шахненко курирує сферу будівництва в області.