Топ-5 найцікавіших замовлень на утилізацію конфіскату
12.07.2018   //  

Головні територіальні управління юстиції за час існування системи «Прозорро» оприлюднили низку угод на загальну суму 283 тис грн. про утилізацію конфіскованого майна. Це були допорогові закупівлі, проведені без відкритих торгів.

  • 22 тис літрів спирту за 1 грн. доручило знищити Херсонське управління минулого літа фірмі «Еко Терра» Володимира Романчука. Як раніше писали «Наші гроші», цього вистачило б для виготовлення 65 тис півлітрових пляшок горілки.
  • Лікер «Baileys» і віскі «Bells» по 13 грн. за пляшку об’ємом 0,7 літра торік мала знищити компанія «Алтей» Сергія Бориса на замовлення Київського управління. Тоді «Наші гроші» повідомляли, що це було вдвічі дешевше від знищення телевізора LG 21FS4RG, замовленого по тому ж контракту за 5 грн.
  • Легкові автомобілі по 2 150 грн. за штуку повинна була утилізувати та ж фірма «Алтей» для Київського управління. Марка, модель, рік випуску і стан невідомі.
  • 23 тис літрів компоненту дизельного палива по 8 грн. за літр доручило утилізувати Кіровоградське управління місцевій компанії «ЕкоВДМ» Ірини Коновалової та Миколи Тіпайла. Це майже співставно з об’ємом бензовоза.
  • Купу кави, чаю, цигарок, хімічних засобів, біодобавок підгузків тощо, дві півлітрові банки червоної ікри і 86 чекушок коньяку «Ай-Петрі» за 7 тис грн. мав знищити «Алтей» за угодою з Херсонським управлінням. Ціни утилізації за штуку в договорі не вказані, натомість подекуди зазначено давно збіглий термін придатності.

Анна Сорока, «Наші гроші»