Полтавчани сховали більшість цін будівництва тубдиспансеру в Супрунівці за 308 мільйонів
10.07.2018   //  

Департамент будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА 6 липня за результатами тендеру замовив ТОВ «Доломіт-Буд» будівництво протитуберкульозного диспансеру в селі Супрунівка за 308,37 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До липня 2020 року мають збудувати другий пусковий комплекс третьої черги протитуберкульозного диспансеру на 350 ліжок по вулиці Київське Шосе, 1-в.

Підсумкові відомості ресурсів і кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів із ринковими цінами на предмет можливого завищення. Натомість оприлюднено специфікацію на обладнання й устаткування, що не монтується, на 18,00 млн грн., причому в половині випадків ціни вказані за комплекти, а не за одиницю.

Гарантійний строк становить десять років. На заробітну плату піде 38,39 млн грн., тобто 12% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 2% – 6,95 млн грн.

Ціна угоди на 0,02% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 308,43 млн грн.

За даними видання «Полтавщина», з 1995 року диспансер будували 12 компаній.

Засновником полтавської фірми «Доломіт-Буд» зі статутним капіталом 1 200 грн. є головний бухгалтер фірми Світлана Ошека, а директором – Михайло Верхола. Його дружина Тетяна Верхола – старший лаборант Полтавської обласної клінічної психіатричної лікарні ім. О. Ф. Мальцева, а мати Олена Верхола – депутат Кротенківської сільради і працівниця Полтавської обласної клінічної лікарні ім. М. В. Скліфосовського.

Колись Михайло Верхола був у складі засновників ПП «Промміськбуд» і ПП «Юріс-Будінвест». Першозасновником цих двох фірм у 2007 році був Сергій Іванович Шульга. Людина з таким ПІБ у 2014-2015 роках очолювала Управління капітального будівництва Полтавської ОДА. Після початку перевірки посадовців у зв’язку з люстрацією, Шульга у 2015 році звільнився сам. Полтавську облдержадміністрацію з грудня 2014 року очолює Валерій Головко.

У 2015 році «Доломіт-Буд» фігурував у кримінальному провадженні проти службовців Шишацької обласної гімназії-інтернату для обдарованих дітей щодо нібито завищення кошторисів утеплення, але відтоді нових ухвал в судовому реєстрі не з’являлося.

Раніше, з 2013 року переможець отримав підрядів на 38,69 млн грн.

Нині єдиним конкурентом було місцеве ТОВ «Марк Строй» зі статутним капіталом 150 грн. Володимира Швайковського, який свого часу був кандидатом у громадську раду при Полтавській ОДА Усього з серпня 2018 року суперник виграв тендерів на 280,89 млн грн.