Підслідні «труханівці» за 86 мільйонів таємно відремонтують у Києві Паркову дорогу
10.07.2018   //  

КК «Київавтодор» 2 липня за результатами тендеру замовила ПП «Київшляхбуд» першу чергу реконструкції доріг за 86,21 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2019 року реконструюють Петрівську алею, Паркову дорогу і Дніпровський узвіз на ділянці від алеї Героїв Крут до Дніпровського проїзду довжиною близько 3 км, в тому числі транспортний вузол на перетині Дніпровського узвозу і Дніпровського проїзду.

Замовник не оприлюднив підсумкову відомість ресурсів і кошториси разом із договором, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів із ринковими цінами на предмет можливого завищення. Натомість переможець завантажив кошторисний файл у форматі .imd, який можна відкрити лише за допомогою спеціалізованої програми.

Виконають дорожні роботи та озеленення, влаштують підпірні стіни, освітлення і дощову каналізацію, перекладуть телефонну каналізацію ТОВ «Анте Медіам» (КВЦ «Парковий») і ПАТ «Укртелеком» тощо. Гарантійний строк на бутовий камінь для підпірних стін, гранітний бортовий камінь і металеві оцинковані опори освітлення становить 15 років, на бетонні й залізобетонні бортові камені, металеве бар’єрне огородження, чавунні зливоприймальні решітки і люки, бетонні опорні плити під люки – 10 років, на водопропускні труби – 6 років, покриття з асфальтобетону і плитки – 5 років, на розмітку холодним пластиком – рік.

На заробітну плату піде 3,14 млн грн., тобто 4% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 2% – 1,70 млн грн. Ціна угоди на 0,07% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 86,27 млн грн.

Єдиним конкурентом було ПрАТ «Броварське шляхово-будівельне управління №50», причому ніхто не знижував ціну під час аукціону. Раніше власником 84% акцій «БШБУ № 50» був громадянин Росії, ім’я котрого SMIDA не розкриває. Але у березні 2015 р. його частка зменшилась до 9,8%. Нині пакет у 74% належить гендиректору фірми Віктору Гавриленку. У 2002-2003 рр. той очолював ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України».

«Київшляхбуд» входить у групу авторитетного бізнесмена Олександра Жукова та мера Одеси Геннадія Труханова. У лютому фірма подала на торги КП «Київбудреконструкція», пізніше відмінені за рішенням АМКУ, гарантійний лист на підтвердження відповідності одному із кваліфікаційних критеріїв від імені суперника ТОВ «Автомагістраль-Південь».

Нинішній керівник «Київавтодору» Олександр Густєлєв раніше був помічником екс-нардепа від Партії регіонів Олександра Пресмана (нині – група «Партія «Відродження»). Пресман в інтерв’ю не приховує дружні стосунки з мером Одеси Трухановим.

Нагадаємо, також НАБУ розслідує можливу розтрату понад 800 млн грн. бюджетних коштів на тендерах Трухановим, посадовцями міськради, «Київшляхбуду», ТОВ «Ростдорстрой» та інших компаній.