Управління ЖКГ Рівного за 2 мільйони хоче збудувати дорогу до будинків керівника УЖКГ та сина головного шляховика
09.07.2018   //  

Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Рівненської міської ради оголосило тендер щодо будівництво дороги до елітного масиву Рівного очікуваною вартістю 2,40 млн грн. Про це написала Алла Садовик у виданні «Рівне вечірнє».

Йдеться про будівництво з вул. Київської до вул. Бузкової, поруч з якими знаходиться Бурштинова. На останніх двох вулицях – елітному масиві на близько півсотні ділянок – побудували свої будинки начальник міського управління ЖКГ Ярослав Сахнюк (на Бурштиновій, 19) та син голови комунального підприємства «Рівненське шляхово-експлуатаційне управління автомобільних доріг» (ШЕУ) Владислав Климук (на Бузковій, 13).

По сусідству з ними живуть дружина колишнього начальника управління ЖКГ Рівного Івана Геми, депутатка та голова земельної комісії Людмила Туровська, заступниця начальника ДФІ у Рівненській області Наталія Шевчук з чоловіком-підприємцем, дружина посадовця МЗС Юрія Романчука Олена.

Місяць тому управління ЖКГ оголосило тендер на Prozorro очікуваною вартістю 2,40 млн грн., який розіграли комунальне ШЕУ, де керує Віктор Климук, та ТОВ «НВП Шляхбуд», в якому головним інженером працює Владислав Климук – син Віктора Климука та офіційний власник будинку на понад 400 кв м на Бузковій, 13. У коментарі виданню Віктор Климук заперечив, що живе у новому масиві, втім, він є головою тамтешнього кооперативу «Перлина Рівного».

Обидва підприємства на тендері не торгувалися. Приватна фірма запропонувала 2,34 млн грн., а ШЕУ на 50 тис грн. більше – 2,39 млн грн. Тендерний комітет ще не оголосив переможця.

Громадські активісти, які моніторять публічні закупівлі, заявили, що звертатимуться до Антимонопольного комітету України, бо мають підозру щодо змови учасників. Оскільки окрім того, що і в ШЕУ, і в «Шляхбуді» працюють Климуки, ці підприємства ще й офіційно співпрацюють. Так, ШЕУ вже уклало 7 договорів субпідряду з «Шляхбудом» на понад 1,2 млн грн. Йдеться про поточні ремонти вулиць міста і кладовища «Нове».

ТОВ «НВП Шляхбуд» було створено торік і належить колишньому заступнику директора ТОВ «Санком-Рівне» Євгенію Кінашу.

Від «Наших грошей»:

Згідно з даними системи «Прозорро», станом на 6 липня тендерний комітет УЖКГ відхилив пропозицію «НВП Шляхбуд», оскільки у довідці, що підтверджує наявність обладнання та матеріально-технічної бази, фірма не надала обладнання в повному обсязі. Зокрема, в ній відсутні кран на гусеничному ходу, молотки відбійні, агрегати зварювальні, розчинозмішувач, катки дорожні самохідні гладковальцеві маса 8 т,віброущільнювач, машині свердлильні тощо.

Відносно комунального ШЕУ – рішення очікується.