ДУСя купила у німців два люксові автобуси за 19 мільйонів
05.07.2018   //  

ДП «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» Державного управління справами 16 червня уклала дві угоди з компанією «EvoBus GmbH» (Німеччина) про закупівлю автобусів на загальну суму 615 тис євро, або 18,91 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять два туристичні автобуси:

  • Setra 517 HDH Євро 6 (C41014013) за 473 тис євро, або 14,55 млн грн.
  • Mercedes-Benz Sprinter Travel 65 Євро 6 (D612794) за 142 тис євро, або 4,36 млн грн.

Дорожчий автобус на 58+1 місце матиме скляний дах, підігрів і клімат-контроль регульованого сидіння водія зі шкіряним кермом, два відеомонітори від стелею салону, системи безпеки, кондиціонування і контролю вологості, звичайні та USB-розетки, панорамну камеру та камеру над дверима, камеру та асистент заднього ходу, круїз-контроль, холодильник, туалет, кухню з кавоваркою тощо.

Дешевший автобус на 15+1 місце матиме аудіо-DVD систему Bosch із монітором пасажира, холодильник, системи безпеки і кондиціонування салону та місця водія, подушки безпеки водія, круїз-контроль, задній парктронік тощо.

Закупівлі провели за переговорною процедурою, оскільки відкриті торги вже двічі доводилось відміняти через нестачу учасників. На один з відмінених тендерів щодо дешевшого автобуса прийшло лише ТОВ «Дуац» з тією ж моделлю Mercedes-Benz Sprinter Travel 65 за 140 тис євро. Що ж до більш дорогого автобуса, то анонімна фірма за годину до закінчення терміну звернень за роз’ясненнями просила замовника прибрати з тендерної документації виписані під одного виробника вимоги. Але замовник відмовився, заявивши, що технічні параметри не є дискримінаційними та містять примітку «або еквівалент».

Фірма «EvoBus GmbH» є автобусобудівною філією німецького концерну «Daimler AG».

Нагадаємо, ПАТ «Укргазвидобування» у січні купило менший автобус Iveco Bus Magelys Євро 6 (Франція) на 49 місць за 10,89 млн грн., а ДП «Морський торговельний порт «Южний» торік – ту ж модель на 51 місце з туалетом і кухнею за 11,99 млн грн. Крім того, КП «Київпастранс» перед «Євробаченням» придбало менший автобус Neoplan Cityliner P14 Євро 6 (Німеччина) на 49-51 місце за 9,95 млн грн.