Дорожники Труханова вигадали завод для отримання третини мільярда на вінницькі дороги
04.07.2018   //  

Національна поліція підозрює ТОВ «Ростдорстрой» в підробці документів на тендері з ремонту доріг в Вінницькій області, до яких було внесено неіснуючий асфальтобетонний завод. А вже після укладання угод фірма почала зводити завод в іншому селі без дозвільних документів та з порушенням екологічних норм.

Про це йдеться в розслідуванні Лесі Іванової для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

В 2018 році «Ростдорстрой» вперше взяло участь в тендерах Служби автомобільних доріг Вінницької області. Єдиним конкурентом фірми в восьми тендерах був Вінницький облавтодор. В результаті, у лютому «Ростдорстрой» переміг в трьох тендерах і з ним було укладено угод на загальну суму 306,00 млн.

Представляє «Ростдорстрой» в Вінницькій області Костянтин Демішкан – колишній керівник Вінницького облавтодору.

«Ростдорстрой» поділив тендери з Вінницьким облавтодором

 

САД Вінницької області в тендерних умовах передбачило, що для більш якісного покриття доріг підрядчик повинен мати асфальтобетонний завод в радіусі 150 км від місяця проведення робіт. У відповідь «Ростдорстрой» в тендерній документації вказало, що має такий завод у селі Стрижавка під Вінницею. На тендер вони подали договір оренди, акт прийому передачі та атестат виробництва. Але селищна голова Стрижавки Таїса Короленка запевнила, що ні заводу, ні такої фірми в селі не має, і ніхто за необхідними дозволами до селищної ради не звертався.

Директор «Ростдорстрой» Олексій Андрюшин стверджує, що на момент проведення тендеру та укладання угод асфальтопереробний завод стояв на вказаному в тендерній документації місці. А в квітні фірма провела додаткові геологічні дослідження і було прийнято рішення про перенесення заводу. Але жодних візуальних доказів існування заводу в Стрижавці «Ростдорстрої» надати не змогли.

Після відкриття кримінальної справи поліція звернулася до САД з вимогою розірвати договори з «Ростдорстрой», але там чекають на відповідне рішення суду. Фірма також не проводить активного ремонту доріг в Вінницькій області. Натомість в квітні, вже після укладання угод, «Ростдорстрой» почав будувати завод в іншому селі – Комарів. Завод будується в порушення санітарних норм та без необхідної екологічної документації.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України розслідує справу за підозрою в завищенні вартості ремонту доріг, фігурантом якої є і «Ростдорстрой». Фірма входить до групи авторитетного бізнесмена Олександра Жукова та мера Одеси Геннадія Труханова.