Дітям нового губернатора Донеччини подарували будинок під Києвом
26.06.2018   //  

Олександр Куць

Анастасія та Олександр Куць, діти новопризначеного голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Куця, отримали в подарунок квартиру в столиці, ринкова вартість якої складає біля чотирьох мільйонів гривень.

Про це пише Антон Столяров проекті «Декларації» («Bihus.info»).

22 червня президент Петро Порошенко призначив нового голову Донецької обласної військово-цивільної адміністрації. Ним став генерал-майор Служби безпеки України Олександр Куць.

Раніше, у вересні 2017 року Іван Куць, Юрій Куць та Катерина Куць – батько, брат, та, ймовірно» дружина генерал-майора СБУзаснували у селі Лісники під Києвом обслуговуючий кооператив «Садове товариство «Садиба». Кооператив зареєстрований в будинку площею 90 к в м, який в грудні 2017 року був подарований дітям Куця – Анастасії та Олександру. Вони ж стали і власниками10 соток під будинком.

В той же день Анастасії та Олександру було подаровано квартиру площею 98 кв. м у житловому комплексі бізнес-класу «Французький квартал». Ціни на подібні трикімнатні квартири в ЖК «Французький квартал» стартують від 44 тис грн. за метр квадратний, тому вартість помешкання складає близько 4,3 млн.

Згідно інформації із відкритого реєстру МВС, новий губернатор Донеччини володіє автомобілем Volkswagen Touareg 2007 р. в., а Катерина Куць є власницею мікроавтобуса Volkswagen Multivan 2010 року. Загальна орієнтовна вартість цих автівок на даний час становить $35-40 тис.

До свого призначення у 2015-2017 роках Олександр Куць очолював Головне управління СБУ у Донецькій області, а раніше протягом року працював начальником спецслужби на Київщині. У 2009-2014 роках Олександр Іванович був заступником начальника відділу боротьби з корупцією і організованою злочинністю ГУ СБУ в Києві та Київській області.

Декларації співробітників СБУ засекречені.