Топ-5 нардепів з мільйонними боргами
24.06.2018   //  

Народні депутати України офіційно задекларували боргові зобов’язання на суму 1,46 млрд грн. Про це повідомив проект «Декларації» (Bihus.Info).

№1 – Іван Вінник (БПП) набрав кредитів у «Альфа Банку» та «ПриватБанку» на 316 млн гривень. Верховний суд навіть заборонив Віннику виїжджати за межі України до їх повного погашення, а державна виконавча служба щомісяця стягує з депутата 20% зарплатні (близько 4 тисяч). З такими темпами для повного розрахунку депутату знадобиться більше 6 тисяч років.

№2Ігор Котвіцький («Народний фронт») вже більше десяти років він винен $11 млн колишньому заступнику мера Сімферополя Наріману Хаялієву. У перерахунку на національну валюту за курсом на 31 грудня 2017 року, сума боргу складає понад 308 млн гривень.

№3 – Юлія Льовочкіна (Оппоблок) заборгувала $5 млн своїй же кіпрській офшорній компанії «Serada Enterprises Limited». Також вона винна півмільйона гривень за послуги бронювання авіаперевезень. Станом на кінець 2017 року борги Льовочкіної складали 142 млн гривень.

№4 – Олександр Фельдман («Воля народу») виявився досвідченим позичальником. Власник харківського ринку «Барабашово» загалом винен 85,5 млн грн. «Ощадбанку», антиквару Руслану Шапіро, депутату Харківської облради Андрію Стронову, екс-прокурору Криму Василю Синчуку і власному батьку Борису Фельдману.

№5 – Ярослав Дубневич (БПП) позичив власній дружині Наталії 72,8 млн грн.

Реальна цифра депутатських боргів може бути у рази більшою. Зокрема, «Наші гроші з Денисом Бігусом» повідомляли про мільярдні кредити незадекларованих компаній нардепа Дениса Дзензерського, які вони не поспішають сплачувати.