Фірми киянки розіграли 4 мільйона на техобслуговування одоризаторів газу для «Прикарпаттрансгазу»
24.06.2018   //  

Філія управління магістральних газопроводів «Прикарпаттрансгаз» (Івано-Франківськ) ПАТ «Укртрансгаз» за результатами відкритих торгів 6 червня уклала договір з київським ТОВ «Норма плюс» на техобслуговування одоризаторів газу за майже 3,8 млн грн. Про це написали «Наші гроші. Львів» з посиланням на систему «Прозорро».

Згідно з умовами договору, фірма має провести технічне обслуговування одоризаторів газу на сімнадцятьох газорозподільних станціях в Івано-Франківській, Тернопільській, Закарпатській та Одеській областях до грудня цього року.

На торгах із «Норма плюс» змагалась ще одне київське ТОВ «Діаконт», яке програла з дорожчою на 1 тис. грн ціною.

Кінцевими бенефіціарами компанії-переможця «Норма плюс» є Петро Кулінічев та Вікторія Жданенко. Остання до січня цього року також володіла ТОВ «Діаконт» спільно з киянкою Іриною Дудкою. Нині власниками ТОВ «Діаконт» є Ірина Дудка, Валерій Чалайдюк та Микола Дроган, який також є керівником.

«Норма плюс» та «Діаконт» вже зустрічались на торгах Южно-української атомної електричної станції ДП «Енергоатом» весною цього року. Тоді перемогу отримало «Діаконт» та уклало угоду на 345 тис грн. На цій закупівлі обидві компанії у складі своїх пропозицій надали сертифікати та повідомлення про оцінку, видані російським підприємством з ідентичною назвою, як в одного з учасників – ЗАТ «Діаконт», яке до того ж перебуває під санкціями РНБОУ.

Українське ТОВ «Діаконт» подало документ, де вказано що його посадові особи у 2015 році проходили професійні навчання, організовані російським ЗАТ «Діаконт». ТОВ «Норма плюс», в свою чергу, надало документ, в якому йдеться, що російське підсанкційне підприємство провело оцінку кваліфікації працівників компанії «Норма плюс».

Торік «Діаконт» отримав лише два підряди на майже 360 тис грн., натомість «Норма плюс» у 2017 р. отримало замовлень на 142,6 млн грн. від структурних підрозділів ПАТ «Укртрансгаз» та ДП «Енергоатом».

Київська компанія «Норма плюс» також фігурує у кримінальному провадженні за фактом змови з посадовими особами ПАТ «Укртрансгаз» під час проведення конкурсних торгів в Харківській області. Слідство вважає, що за сприяння службових осіб «Укртрансгазу» та Управлінь магістральних газопроводів товариства у 2017 році було створено штучні умови для перемоги у конкурсних торгах ТОВ «Газпромбудмонтаж», ТОВ «Норма Плюс», ПАТ «ПВІ ЗІТ Нафтогазбудізоляція».