Підлеглі Труханова роздали фаворитам 98 мільйонів на коштовне латання вулиць Одеси після ремонту тепломереж
23.06.2018   //  

КП «Міські дороги» Одеської міської ради 5 червня за результатами тендеру уклало чотири угоди про відновлення дорожнього покриття після аварійно-відновлювальних робіт теплових мереж на загальну суму 98,40 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

  • ТОВ «Стройспецтехника» ремонтуватиме вулиці Приморського району за 56,89 млн грн.

За підсумковою відомістю ресурсів, асфальтобетон щільний крупнозернистий типу А марки 1 коштує 2 374 грн./т, дрібнозернистий типу Б марки 1 – 2 485 грн./т, а піщаний типу Г марки 1 – 2 735 грн./т (тут і далі тендерні ціни вказано без ПДВ і доставки).

У травні Полтавська САД замовила другий вид на третину дешевше – по 1 835 грн./т, а КК «Київавтодор» третій тип майже в півтора рази дешевше – по 1 881 грн./т.

Фірма «Стройспецтехника» з Біляївки Одеської області на чолі з Русланом Степановим належить Маріам Карапетян, власниці ТОВ «Орловський 2012». Раніше на електронному майданчики контактною особою переможця значилась Олена Анохіна, яка у 2015 році була провідним спеціалістом тендерного відділу КП «Теплопостачання міста Одеси».

Усього з червня 2016 року «Стройспецтехника» отримала підрядів на 523,31 млн грн.

  • ТОВ «Ростдорстрой» із групи авторитетного бізнесмена Олександра Жукова та мера Одеси Геннадія Труханова дадуть іще 41,51 млн грн. на вулиці Малиновського, Суворівського і Київського районів.

Цього разу асфальтобетон щільний дрібнозернистий типу А марки 1 коштує 2 315 грн./т, а піщаний типу Г марки 1 – 2 560 грн./т. Це відповідно на чверть і третину дорожче від вищенаведених травневих тендерних цін Полтавської САД і «Київавтодору».

Природний рядовий пісок від обох підрядників обійдеться у 380 грн./куб. м. Це в півтора рази дорожче від ціни на інших тендерах, яка становить у середньому 250 грн./куб. м.

Сума угод на відсоток нижча від очікуваної вартості закупівлі у 99,48 млн грн.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Евродор» Наталії та Геворга Авєтісяна. Батько Геворга Авєтісяна Артак Авєтісян був депутатом Ізмаїльської райради від Партії регіонів.