Оточення Кернеса виграло у комунальників Кернеса 95 мільйонів на таємний ремонт вулиці в Харкові
23.06.2018   //  

Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради 19 червня за результатами тендеру замовив ТОВ «Дорожньо-будівельна компанія «Уровень» капітальний ремонт вулиці Морозова за 94,61 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2020 року на ділянці від вулиці Плеханівської до вулиці Федоренка довжиною 4 км відремонтують проїжджу частину, тротуари і дощову каналізацію, нанесуть розмітку.

Підсумкова відомість ресурсів та кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів із ринковими цінами на предмет можливого завищення.

На заробітну плату піде 4,02 млн грн., тобто 4% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 0,4% – 337 тис грн.

Ціна угоди на 3% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 97,29 млн грн.

Єдиним конкурентом було КП «Шляхрембуд» Харківської міської ради, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

«ДБК «Уровень» належить депутату Харківської міськради від партії «Відродження» Валерію Пєвнєву і ТОВ «КУА «Фінекс-Капітал» Ігоря Когута.

Саме КУА «Фінекс-капітал» виплачує дивіденди меру Харкова Геннадію Кернесу. Так, за 2015 рік той отримав 11,10 млн грн. Крім того, перший заступник Кернеса Ігор Терехов цьогоріч отримав від неї ж 10,5 млн грн. дивідендів.

Раніше КУА «Фінекс-капітал» була серед засновників ТОВ «ФК «Платіжний центр», яке буде реалізовувати проект «єдиного квитка» у Харкові.

Також КУА «Фінекс-Капітал» є співвласником ТОВ «Фірма «Асканіо» (нині ліквідована фірма донедавна володіла будівлею, де розташований ресторан «Нікас») і ТОВ «Фірма «Діана». Остання володіє Сумським ринком. Раніше співвласником «Фірма «Діана» був Данііл Прівалов, син Геннадія Кернеса. Зараз співвласниками «Фірма «Діана» є Ольга Солоп та Олександр Коровкін – люди з найближчого бізнес-оточення Геннадія Кернеса.

Ще КУА «Фінекс-капітал» була засновником ТОВ «Інвестиційна компанія «Лусон», яке контролює низку ринків міста. Нині засновником цієї фірми є екс-дружина Терехова – Олена Винник.

Усього з 2010 року переможець «ДБК «Уровень» отримав підрядів на 361,95 млн грн., майже всі – у Харківської міськради.