Однотелефонники із Сум розіграли 13 мільйонів аеропорту «Жуляни» на прибиральну машину з Білорусі
23.06.2018   //  

КП «Міжнародний аеропорт «Київ» (Жуляни) 4 червня за результатами тендеру замовило ТОВ «Корунд-Холдінг» прибиральну машину за 13,34 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До листопада на умовах DDP поставлять аеродромну прибиральну машину АСВ-4000 виробництва СТОВ «Євромаш» (Білорусь) у 2018 році на базі повнопривідного шасі MAN TGM 18.290 4х4 BB Євро 5 із причіпним плужно-щітково-продувальним устаткуванням.

Спершу за підсумками торгів уклали договір про дві машини за 26,68 млн грн., але того ж дня обсяг і суму закупівлі зменшили додатковою угодою вдвічі з огляду на фінансування.

Гарантійний строк становить рік. Передбачено аванс у розмірі 90% вартості договору.

Первинна ціна угоди була на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 27,00 млн грн.

Замовник не вперше прописав у тендерній документації, що критерій оцінки пропозицій «Ціна» важить 70%. Ще 15% ішло на «Умови поставки товару»:

  • DDP – 15%,
  • DAP – 7%,
  • EXW – 1%.

Решта 15% припадало на критерій «Валюта розрахунків»:

  • гривня – 15%,
  • долар США – 7%,
  • євро – 1%.

Таким чином, під час оцінки пропозицій у найвигіднішому становищі опинявся той учасник, який запропонував товар з оплатою в гривнях та доставкою в аеропорт і розмитненням своїм коштом.

Єдиним конкурентом «Корунд-Холдінгу» було ТОВ «Кормові Ресурси». Нещодавно вони розіграли тендер КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» щодо машини тієї ж моделі АСВ-4000 за 12,08 млн грн.

Як тоді писали «Наші гроші.Запоріжжя», сумським «Корунд-Холдінгом» зі статутним капіталом 1 тис грн. володіють Сергій Гриценко і Дмитро Забуга. З минулого року він отримав підрядів щодо поставки техніки й електроніки на 49,3 млн грн. За даними з відкритих джерелах, «Корунд-холдінг» виробляє різні товари з поліетилену, продає поліетиленову плівку та надає послуги з працевлаштування за кордоном.  Гриценко також володіє ТОВ «Джет Сейл Сервіс», яке прописане за однією адресою з «Корунд-холдінг», використовує ті ж самі телефони і теж виготовляє плівку.

Сумський суперник «Кормові ресурси» належить Андрію Герасимцю і Сергію Нікітенку. Фірма зазначила у держреєстрі контактний номер телефону 0664770052. Його ж вказував «Корунд-холдінг» на ремонтному тендері КП «Міжнародний аеропорт Одеса».

У реєстрі конкурент має КВЕДи у сфері торгівлі продуктами, добривами, зерном тощо і займаються вирощуванням птиці. При цьому на тендер «Кормові ресурси» подали в якості аналогічного договір поставки навісного снігоочисника СНР-200 іншій фірмі того ж Сергія Нікітенка – ПП приватна фірма «Сімба».