Компанія озеленювача «Міськзеленбуду» за рік отримала підряди на 55 мільйонів
23.06.2018   //  

7 червня Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровського міськради провів торги на закупівлю послуг з поточного ремонту адмінбудівлі Департаменту на Троїцькій, 21-а, їх переможцем стало ТОВ «Центрум-буд». Про це написав Максим Шевєлєв у «БюроUA».

У торгах брали участь ТОВ «Арсіка» з ціновою пропозицією 1,35 млн грн та «Центрум-буд» з пропозицією 1,3 млн грн. В ході аукціону жодна з компаній не скидала ціну. 11 червня Департамент оголосив про намір укласти договір з «Центрум-буд».

Засновниками ТОВ «Центрум-буд» є Павло Демешко і Олег Ярка. Останній з грудня 2016 року і по сьогоднішній день працює озеленювачем в КП «Міськзеленбуд» Дніпровського міськради. Його дружина Інна Ярка працює головним ревізором-інспектором в ГУ ДФС в Дніпропетровській області.

У «Центрум-буд» в 2016 році працював і нинішній керівник комунального підприємства «Міськзеленбуд» Олег Плітченко. Про це йдеться в його декларації за 2016 рік. У декларації за 2017 рік інформації про отримання доходу в «Центрум-буд» вже немає.

Однак в торгах управління капбудівництва Дніпропетровської ОДА на виконання ремонту дитячого садка в селі Казначеївка, які відбулися в  січні 2017 року і в яких брала участь компанія «Центрум-буд», Олег Плітченко ще значився контактною особою останньої. З червня 2016 року по квітень 2018 рік Плітченко працював в КП «Міськзеленбуд» заступником директора з загальних питань.

У цей період (в січні 2018 року) «Центрум-буд» виграв торги КП «Міськзеленбуд» на виконання реконструкції нежитлового приміщення, розташованого на вулиці Абхазька, 4-а за 3,29 млн грн.

Співзасновник компанії Олег Ярка в період, коли «Центрум-буд» отримало підряд, вже працював в КП «Міськзеленбуд» озеленювачем. Конкурентами «Центрум-буд» були компанії «Афіна центр» з Кам’янського і вже згадана «Арсіка».

Засновники «Арсіки» – Олександр Бродський і Олег Соломка. Керівник Валерій Іванов.

Основний вид діяльності «Арсіки» «техобслуговування і ремонт автотранспортних засобів». Те, що компанія займається безпосередньо обслуговуванням автомобілів, підтверджує і інформація на сайті «Арсіки». Незважаючи на це, фірма активно бере участь в торгах на виконання ремонтів будівель.

Крім тендера Департаменту інфраструктури та КП «Міськзеленбуд» Дніпровського міськради, «Арсіка» і «Центрум-буд» розіграли торги управління капбудівництва Дніпропетровської ОДА на виконання капремонту школи № 9 в Дніпрі, і торги відділу освіти Новомосковської РДА на виконання капремонту Михайлівській школи. Фірми під час аукціону ціни не скидали.

Щодо «Центрум-буд», то ця фірма активну участь в торгах почала приймати з 2017 року, вигравши з того часу 8 тендерів на загальну суму 55,48 млн грн.

На початку 2017 році співробітники фіскальної служби в Києві звернулися до суду з клопотанням про надання дозволу на доступ і вилучення документів ТОВ «Агротрейд-2000», що, серед іншого, стосується фінансово-господарських відносин «Центрум-буд» з низкою фіктивних підприємств. У 2014 році «Центрум-буд» фігурувало в кримінальному провадженні, відкритому за фактом фінансово-господарських відносин з фіктивним ТОВ «Південна будівельна компанія».