Донецькі екологи готують за 1,5 мільйона форум, назва якого ідентична ГО з оточення начальника екологів
23.06.2018   //  

Департамент екології та природних ресурсів Донецької обласної військово-цивільної адміністрації (Краматорськ, Донецька обл.) оголосили про закупівлю послуг з підготовки та проведення екологічного форуму очікуваною вартістю 1,50 млн грн.

Про це пише «Open.dn.ua» з посиланням на дані системи «Прозорро»

Департамент запланував провести форум «Екологія промислового регіону» 8 вересня 2018 року в Краматорську, орієнтовно його має відвідати біля тисячі гостей. В планах проведення пленарного засідання, конференції і організація двох виставок. Організатор також повинен забезпечити оформлення і технічне оснащення виставкових майданчиків. Крім того, на організатора покладене проведення фото– та відеозйомки, виготовлення сувенірної продукції  та збірки з матеріалами конференції обсягом біля 400 сторінок.

В заявлену очікувану вартість тендера в 1,50 млн грн. не входять послуги з харчування, розміщення  учасників конференції та компенсація їм проїду.

Назва форуму повністю співпадає з назвою громадської організації «Екологія промислового регіону», яка наближена до керівника департаменту екології та природних ресурсів ДОВЦА Сергія Наруса.

Керує ГО Ганна Крісова – дружина начальника відділу економіки надрокористування Департаменту екології та природних ресурсів ДОВЦА.

Засновниками організації є мешканки Краматорська Ганна Чумакова та Оксана Сафонова. Остання – дружина директора комунального підприємства «Донецький обласний центр поводження з відходами» Олександра Грубича. Це підприємство з початку 2017 року розіграло на тендерах  біля 600 млн грн. Крім того, правоохоронці підозрюють центр в тому, що він двічі оплатив реконструкцію неробочої лінії з сортування сміття.

Від «Наших грошей»

В жовтні 2017 року Департамент екології та природних ресурсів ДОВЦА розіграв між пов’язаними фірмами замовлення послуг з організації конференцій та семінарів за 226 тис грн.

Крім того, прокуратура підозрює посадовців Департамента екології та природних ресурсів ДОВЦА у привласненні коштів при укладанні угод з ТОВ «Хімлаборреактив» на постачання постів спостереження за станом атмосферного повітря на загальну суму 41,74 млн грн.