У Запоріжжі прокуратура порушила справу за передачу парковки під забудову помічнику депутата
21.06.2018   //  

Запорізька місцева прокуратура №1 відкрила кримінальне провадження за рішенням виконкому міськради передати ділянку у 0,67 га під забудову без договору оренди. Ця земля передана під паркінг комунальному підприємству «Паркування». Про це написав Запорізький центр розслідувань.

Прокуратура почала провадження за ст.191 КК 6 квітня – через тиждень після виходу публікації центру про те, що ділянку хочуть віддати ТОВ «Азимут трейдінг груп» без договору оренди. Виконком вирішив, що немає потреби в передачі землі за стандартною процедурою – шляхом його відчуження у КП «Паркування» і здачі в оренду «Азимут трейдінг груп» через сесію міської ради.

Згідно з рішенням виконкому, комунальне підприємство виступає замовником будівництва. В ньому зазначається, що після завершення робіт «Паркування» отримає від фірми-забудовника 2% від загальних проектних площ.

На думку слідства, укладення договору між КП «Паркування» і «Азимут трейдінг груп» суперечить законам «Про інвестиційну діяльність», «Про регулювання містобудівної діяльності» і низки статей Земельного кодексу. Тому, на думку правоохоронців, укладення цієї угоди направлено на отримання права на забудову земельної ділянки в обхід визначеної законом процедури.

5 червня Жовтневого райсуду надав слідчим доступ на виїмку документації в Запорізькій міськраді.

У ТОВ «Азимут трейдінг груп» зі статутним фондом в 1000 грн. половина належить кіпрському офшору «Нетмарк Консалтенс Лімітед», 40% ТОВ «Стимул-сіті» і 10%  – акціонерному товариству «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Геліос». «Геліос» оформлений на Діденка Артема Сергійовича. Саме так звати помічника депутата Запорізької міськради Руслана Божка.