«Сокар» продав Держрезерву авіапалива від Коломойського на 100 мільйонів
20.06.2018   //  

Державне агентство резерву України 1 червня за результатами тендеру замовило ТОВ «Торговий дім «Сокар Україна» авіапалива на 99,53 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До вересня дочірня фірма Державної нафтової компанії Азербайджанської Республіки поставить 3 700 т палива для реактивних двигунів РТ або ТС-1 по 26 900 грн. за тонну.

Вона подала паспорт якості на паливо РТ від ПАТ «Укртатнафта» Ігоря Коломойського.

У травні ДП «Антонов» замовило іншому постачальнику авіаційне паливо ТС-1, РТ або Джет А-1 трохи дешевше – по 26 292 грн./т.

А в березні Міноборони замовляло в тому числі й «Сокару» авіаційний гас РТ і Джет-1 по 29 588-29 898 грн./т, що на 10-11% дорожче від нинішньої ціни Держрезерву.

Ціна угоди відповідає очікуваній вартості закупівлі. Ніхто не знижував ціну на торгах.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Плац», чия ціна дорівнювала ціні пропозиції «Сокару» та очікуваній вартості закупівлі. Обидва учасники завантажили тендерні пропозиції 27 квітня із різницею в півгодини. Переможець зробив це раніше – о 16:56, тож його пропозицію розглянули першою, а суперник – о 17:22.

Дніпровською фірмою «Плац» володіє та керує Тарас Потійко. За даними системи «YouControl», у 2016 році засновником і директором була Олена Шестакова.

«Плац» разом із Яною Потійко є засновником дніпровського ТОВ «Спартек Оіл». У 2016 році останнє було прописане в Запоріжжі й належало засновнику запорізького ТОВ «Фондова група «Пілот-Капітал» Олександру Мураховському та Олені Мураховській.

ТОВ «Віпом» не допустили до аукціону через відсутність сканкопії сертифікаційних випробувань та документів на підтвердження розрахунків за аналогічним договором.

Закупівлю провели з другої спроби. Перший тендер було відмінено після відхилення обох нинішніх учасників, «Віпому» та ПП «ОККО Контракт» через недоліки документів.