Рідні фірми розіграли 11 мільйонів на ремонт дитячого табору під Харковом по завищеним цінам
20.06.2018   //  

Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Лісова галявина» Харківської районної ради уклав угоду з ТОВ «Нік Компані Плюс» щодо капітального ремонту закладу вартістю 10,97 млн. грн.

Про це пише «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на дані системи «Прозорро».

Угодою передбачено капітальний ремонт першого та другого спального корпусу, медичного кабінету, футбольного, баскетбольного, волейбольного майданчиків.

Вказані в кошторисі ціни будматеріалів вищі від ринкових. Наприклад, запланована закупівля щебню М200 фракцією 20-40 по 950 грн./куб м.  Для порівняння нещодавно Департамент будівництво та шляхового господарства Харківської міськради замовив ремонт вул. Харківських дивізій, де вартість такого самого щебню складала 511 грн/куб м.

Також майже вдвічі вища за ринкову запланована в кошторисі ціна піску. Для ремонту «Лісової галявини» збираються замовляти пісок по 496 грн./куб м., тоді як для ремонту лікарні в Краснокутську Харківської області інший підрядник купує пісок по 240 грн./кв м.

Вищі за ринкові ціни і вартість інших будматеріалів, які заплановано використати для ремонту «Лісової галявини»,

Єдиним конкурентом переможця на торгах було ТОВ «ВБК «Якість». Ця фірма записана на Юрія Кірічика, Дениса Кобеця та Ларису Литвин. Остання є інженером з проектно-кошторисної роботи саме переможця торгів –  «Нік Компані Плюс».

Більш того, «ВБК «Якість» не завантажило велику кількість довідок, які вимагав замовник.

«Нік Компані Плюс» записане на Миколу Курченка.Ця фірма була субпідряником під час будівництва нової школи у Пісочині під Харковом.

Нагадаємо, минулого року табір «Лісова галявина» закупив сир за ціною. Що була значно вищою ринкової.