ДУСя оголосила закупівлю для Порошенка броньованих «мерседесів» по 21 мільйону за штуку
20.06.2018   //  

Державна організація «Автобаза Державного управління справами» оголосила про проведення тендерів щодо закупівлі легкових автомобілів очікуваною вартістю 53,89 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Автобаза ДУС хоче придбати два броньовані Mercedes-Benz S 600 2018 року випуску очікуваною вартістю 42,42 млн грн. Тобто один автомобіль має коштувати 21 млн грн., або близько $800 тис.

Один з автомобілів повинен мати пакет бронювання найвищою мірою захисту VR10, оббивку салону з чорної ексклюзивної шкіри, холодильний відсік, аудіосистему з навігацією, автоматичну систему кондиціонування повітря, автоматичний кондиціонер в задній частині салону, оббивку стелі мікрофібри, функцію пам’яті для задніх сидінь, декоративні елементи: тополь чорний полірований. Другий автомобіль теж матиме пакет бронювання найвищою мірою захисту VR10, оббивку – шкіра ексклюзив порцелян, систему нічного бачення, ТВ-тюнер, мультімедійну систему для пасажирів задніх сидінь.

За даними джерел «Наших грошей» в Державній фіскальній службі, у 2015 році в країну ввозили нові броньовані Mercedes-Benz S600 Limousine lang, які декларували на митниці по ціні від $380 тис до $410 тис, тобто від 9,88 млн грн. до 10,66 млн грн. за нинішнім курсом. У минулому році в Україну ввозили вживані броньовані Mercedes-Benz S600: 2013 року виготовлення (клас броні В7) задекларовано по ціні $123 тис, 2012 р.в. – $124 тис.

Крім того, «Автобаза Державного управління справами» також хоче купити два Mercedes-Benz S 560 4matic long (new) 2018 р.в. очікуваною вартістю 11,47 млн грн., або близько $220 тис за штуку.

Одна з автівок повинна мати оббивку салону з чорної ексклюзивної шкіри, систему кондиціонування сидінь водія і переднього пасажира, пакет систем допомоги при паркуванні з камерою кругового огляду, мультифункціональне рульове колесо у виконанні з дерева і шкіри, комфорт-пакет обігріву, декоративні елементи: тополь чорний полірований.

Другий мерседес також матиме оббивку салону з чорної ексклюзивної шкіри, задню частину салону з перегородкою, холодильний відсік, відкидні столики в задній частині салону, проекційний дисплей, сигнальні жилети для водія і пасажирів, ТВ-тюнер, мультімедійну систему для пасажирів задніх сидінь.

Ціни на Mercedes-Benz S 560 4matic long (new) у офіційного представника німецького концерну в Україні стартують від 3,33 млн грн.