Підозрюваний у хабарництві сільський голова-священик не задекларував землю дружини
19.06.2018   //  

У підозрюваного в хабарництві сільського голови-священника з Рівненщини Михайла Олійника знайшли незадекларовані земельні ділянки. Про це написало видання «Все».

Майже два роки триває судовий розгляд справи про ймовірне отримання хабара сільським головою села Зоря Рівненського району Михайлом Олійником. Як стверджує прокуратура і СБУ, Олійник вимагав 500 тис грн. за передачу у власність 1,5 га землі. Затримали чиновника у 2016 році на парковці перед Рівненською ОДА, поруч вилучили коробку з грошима. Справу вже давно передали до суду, однак за два роки процес так і не дійшов до розгляду справи по суті.

За повідомленням члену виконкому села Зоря Сергія Делідона, відсторонений від посади Зорянський сільський голова Михайло Олійник подав е-декларацію з запізненням – через два місяці після закінчення строку подання декларацій для державних чиновників.

В своїй декларації за 2017 рік Михайло Олійник вказав 63 тис грн. річного доходу сім’ї, з яких:

  • 17830 грн. – соціальна допомога при народженні дитини (декларує дружина)
  • 322 грн. – заробітна отримана за основним місцем роботи (декларує голова)
  • 45000 грн. – подарунок у грошовій формі (від тещі)

Олійник також вказав незавершений житловий будинок на 150 кв м та земельну ділянку на 405 кв м, які належать його дружині Наталії Олійник. Сільський голова також має автомобіль ВАЗ 2108 1994 року випуску.

«Михайло Михайлович чомусь забув вказати аж три земельні ділянки загальною площею 0,2662 га, які знаходяться поруч недобудованого будинку і теж належать його дружині. А це, як кажуть фахові юристи – надання недостовірних відомостей щодо обсягу майна і НАЗК (Національне агентство із запобігання корупції) такі речі точно не вітає», – написав Делідон.

Від «Наших грошей»:

Після затримання Михайла Олійника правоохоронцями у 2016 році, прес-служба Рівненської єпархії Української православної церкви Київського патріархату повідомила, що у грудні 2015 року архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон видав Указ, згідно з яким протоієрей Михайло Олійник, будучи обраним 25 жовтня 2015 року Зорянським сільським головою, був звільнений від обов’язків настоятеля Свято-Михайлівської парафії села Старожуків Рівненського району, та почислений за штат Рівненської єпархії на період виконання повноважень керівника села.

Прес-служба пояснила, що на момент затримання протоієрей Михайло Олійник не був ні настоятелем Свято-Михайлівської парафії села Старожуків, ні кліриком Рівненської єпархії.