Бухгалтери вкрали у поліції 12 мільйонів, десять років виплачуючи зарплату підставним особам
19.06.2018   //  

Співробітники Управління фінансового забезпечення Головного управління Національної поліції в Київській області майже 10 років виплачували зарплату людям, які ніколи не працювали в поліції. Таким чином вони вивели 12,03 млн грн бюджетних коштів. Про це свідчить ухвала Печерського райсуду Києва від 11 червня.

За даними слідства, співробітники Управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Головного управління МВС у Київській області (з 06.11.2015 – ГУ Нацполіції у Київській обл.), діючи спільно з оперуповноваженим цього управління та іншими особами у період 2007-2016 років підроблювали офіційні документи з виплати зарплати особовому складу підрозділів.

Вони відкрили зарплатні карткові рахунки на 24 підставних осіб, які ніколи не працювали в ГУ НП в Київській області, і перераховували їм бюджетні гроші, які у подальшому знімали у банкоматах. У такий спосіб дана група осіб заволоділа бюджетними коштами в сумі 12,03 млн грн.

Досудове розслідування у цьому провадженні від 19.04.2017 здійснює Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури.

7 червня цього року про підозру у підробці документів і шахрайстві була повідомлена головний спеціаліст відділу організації оплати праці Управління фінансового забезпечення і бухгалтерського обліку ГУ НП у Київській області.

2 квітня ГПУ отримало доступ з можливістю вилучення до усіх бухгалтерських та фінансових документів, які містять інформацію про перерахування заробітної плати та грошового забезпечення особовому складу на карткові рахунки до «Укргазбанку» за період 2007-2017 років та в «Приватбанк» за період 2015-2016 років в оригіналах.

Нагадаємо, в 2016 році прокуратура вже порушувала кримінальне провадження щодо командира полку поліції особливого призначення (ППОП) №2 ГУ НП в місті Києві та ще кількох працівників поліції за підозрою у привласненні 6 млн грн. Вони розробили та реалізували злочинну схему, яка передбачала нарахування окремим працівникам полку (в матеріалам справи їх назвали «довіреними особами») гроші для виплати премій та видачу особовому складу лише половини нарахованої суми.