Рідна фірма «укропівця» починає будувати багатоповерхівку на території школи Дніпра
18.06.2018   //  

ТОВ «Промпоставка-А» починає будувати багатоповерхівку на земельній ділянці, яка знаходиться у місті Дніпро на вул. Героїв Крут (колишня Фурманова), 18 Д і до недавнього часу була територією школи №10. Про це повідомляє «Громадський контроль».

У 2012 році виконком Дніпропетровської міської ради змінив для ТОВ «Промпоставка-А» правовий режим майстерні літ. Б-1 по вул. Бригадній, 10, (вул. Фурманова 18 Д – нова адреса) площею 376 кв м, виключивши це нежитлове приміщення з нежитлового фонду і ввівши до житлового.

У 2015 році фірма отримала дозвіл на розробку землевідведення на території школи, а наступного року сесія міської ради зареєструвала право комунальної власності на земельну ділянку площею 0,35 га (кадастровий номер 1210100000:03:264:0007).

Після чого, у 2017 році депутати затвердили технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж ділянки на вул. Героїв Крут (колишня Фурманова), 18 Д, змінивши цільове призначення з «для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд» на «для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури».

Цього року на ділянці спиляли дерева і почали будівництво.

Наразі ТОВ «Промпоставка-А» записана на Романа Тимошенка. Водночас, у 2007-2011 рр. співвласником фірми був Геннадій Глядчишин, а керував компанією у 2007-2013 рр. його брат Михайло Глядчишин.

Геннадій Глядчишин є депутатом міської ради Дніпра від фракції «Укроп». Він довгий час керував Департаментом гуманітарної політики Дніпра. У 2017 році зі скандалом його звільнив мер Дніпра Борис Філатов. Причому, саме Департамент гуманітарної політики (раніше – відділ освіти) повинен був не допускати землевідведення шкільної території або оскаржувати його в судах. Але Департамент цього не зробив.

20 червня «Громадський контроль» буде організовувати мітинг під міськрадою проти забудов території шкіл у Дніпрі, у тому числі і школи №10.