Близький Єфімову фігурант справи про розкрадання коштів натендерив при Жебрівському півмільярда
12.06.2018   //  

Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради Донецької області 4 червня за результатами тендеру замовило ТОВ «Оквін-5» ремонт будівель за 81,19 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До квітня 2020 року колишню міську лікарню №2 по вул. Перемоги, 53 реконструюють під «Прозорий соціальний офіс». Гарантійний строк становить десять років.

За підсумковою відомістю ресурсів, камінцева штукатурка Ceresit СT 174 коштує 62 грн./кг (тут і далі тендерні ціни вказано без ПДВ і доставки). В інтернет-магазинах Києва її можна знайти на чверть дешевше – по 49 грн./кг.

Плитка Старе місто 60 мм обійдеться у 270 грн./кв. м. На сайті групи «Ковальська» вона продається залежно від кольору по 224-415 грн./кв. м.

Комп’ютери Іntеl Соrе і3 (3,5 ГГц) / RАM 4 ГБ / HDD 500 ГБ з операційною системою Wіndоws х64, софтом Mісrоsоft Оffісе і моніторами 21,5″ купили по 29 290 грн./к-т.

На заробітну плату піде 5,35 млн грн., тобто 7% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 0,5% – 407 тис грн. Ціна угоди на 5% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 85,79 млн грн.

Нагадаємо, САП відкрила справу щодо привласнення посадовцями Управління капітального будівництва Донецької ОДА у змові з «Оквін-5» 4 млн грн. на капітальному ремонті опорної школи у Дружківці. Тоді «Оквін-5» як переможець відкритих торгів у 2016 році, не зазначаючи у тендерній пропозиції намір залучити субпідрядників, віддало виконання підряду іншим фірмам, зокрема, своєму конкуренту на аукціоні – ТОВ БК «Крамміськбуд» з оточення екс-голови Донецької ОДА Анатолія Близнюка.

За даними ЗМІ, фірма «Оквін-5» наближена до нардепа Максима Єфімова, який бере активну участь у виділенні з держбюджету дотацій на будівництво опорних шкіл.

У 2013 році «Оквін-5» отримав єдиний підряд МКП «Комунтранс» Костянтинівcької міськради щодо сміттєвоза на 759 тис грн. Після перерви із грудня 2015 року він виграв тендерів виключно на Донеччині на 503,97 млн грн., із яких нинішній – найбільший. Із цієї суми більше половини, або 333,90 млн грн. припадає на угоди з Донецькою ОДА. 10 червня 2018 року Павло Жебрівський, призначений керівником Донецької ОДА в червні 2015 року, пішов у відставку.

Костянтинівський «Оквін-5» належить Наталії Орзул, директором є Анжеліка Юзюк.

Юзюк володіє ТОВ «Центр по нарахуваннях «Мій платіж» із Володимиром Олейніковим і Ярославом Озерним. Останній є партнером по ПП «Геліос» Володимира Тіщенкова, який у 2013 році був начальником відділу з питань надзвичайних ситуацій, оборонної та мобілізаційної роботи Костянтинівської міськради Донецької області.

Орзул також володіє ПП «Престіж Плюс» (припиняється) і ПП «Аквалайт» сама та ТОВ «Компанія «Наш регіон» з Мариною Абашиною. Остання у свою чергу володіє ПП «Едельвейс-2013» одноосібно і ТОВ «Донрембуд-4» (припиняється) з Олександром Слєсаренком, екс-працівницею КП «Служба єдиного замовника Костянтинівської міської ради» Іриною Шатовою та Валерієм Тіщенком, який отримує підряди Костянтинівської РДА на перевезення.

Єдиним конкурентом «Оквін-5» на тендері укотре було КП «Служба єдиного замовника Костянтинівської міської ради» на чолі з Сергієм Гонтаренком, причому ніхто не знижував ціну на торгах.

Раніше начальниця Управління освіти Костянтинівської міськради Ольга Барабаш у листі до тодішнього голови Донецької ОДА Павла Жебрівського звинуватила Гонтаренка у розкраданні бюджетних коштів на закупівлях продуктів і ремонтів освітніх закладів, назвавши вищезгадані «Наш регіон», «Едельвейс» і «Аквалайт» його фірмами.