Фірму Яреми-молошого підозрюють у фіктивному підприємництві
11.06.2018   //  

ТОВ «Анг стиль», співвласником якого є син екс-генпрокурора Віталія Яреми Валерій Ярема, фігурує у кримінальному провадженні №32017100080000074 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч 1 ст. 205 КК України, («Фіктивне підприємництво»). Про це «Наші гроші» дізналися з низки ухвал судового реєстру.

Провадження відкрито у грудні 2017 року, її веде слідчий відділ фінрозвідки ДПІ у Святошинському районі ГУ ДФС Києва.

Досудове розслідування встановило, що низка приватних фірм, зокрема, і Яремине ТОВ «Анг-стиль» були придбані чи створені  з метою прикриття незаконної діяльності. Дане правопорушення зафіксовано в листі Національного банку України №25-0006/67832/БТ.

У лютому 2018 року слідчі отримали доступ до інформації про рахунки «Анг-стилю» в банку «Хрещатик» у період з 1 січня 2016 по 6 лютого 2018 року, також за цей самий період правоохоронці просили доступ до рахунків Яреминої фірми у «Прокредит банку», банку «Кредит Дніпро» та «Приватбанку». Останні рухи по цій справі були у березні 2018 року, слідчі отримували доступи до документів інших фірм.

Співвласником «Анг стилю» є Гулієв Назим Айдин огли, помічник Віталія Яреми, коли той був депутатом Верховної Ради у 7 скликанні.

Валерій Ярема з 2014 року керував департаментом реєстрації речових прав на нерухоме майно Державної реєстраційної служби. Раніше він працював у «Авант-банку», який у той період став отримувати комісію з оплати за витяги з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, за який і відповідав департамент Яреми-молодшого. Також в «Авант-банк» у той період були переведені зарплатні рахунки ГПУ, яку очолював Ярема-старший. Обидва Яреми після звільнення з держслужби, як повідомляли «Наші гроші», стали підприємцями, зареєструвалися в один день ФОПами, при цьому Ярема-син у травні 2017 зареєстрував знак для товарів і послуг «Geliar».