Харків’яни, відбившись у суді від штрафу АМКУ за змову, виграли ще 193 мільйони на коштовний ремонт вулиць Полтави
30.05.2018   //  

Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради 25 травня за результатами тендеру замовило ПП «Будгарант-7» поточний ремонт дорожнього покриття та тротуарів вулиць міста на 192,95 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На поточний рік замовили ремонт доріг і тротуарів у обсязі 169 тис кв. м.

За підсумковою відомістю ресурсів первинної пропозиції, найбільша сума у 40,67 млн грн. піде на асфальтобетон щільний дрібнозернистий типу Б марки 1 по 2 200 грн./т (тут і далі тендерні ціни вказано без ПДВ і доставки).

Раніше у травні на виграному іншою фірмою тендері Полтавської САД він коштував 1 835 грн./т, тобто на 20% дешевше.

Ще 18,23 млн грн. відведено на гарячекатану арматурну сталь періодичного профілю невідомого класу і діаметру по 27 тис грн./т.

На вищезгаданих торгах Полтавської САД гарячекатана арматурна сталь періодичного профілю класу А-III різних діаметрів коштувала 17 тис грн./т, що в півтора рази дешевше.

Готові фібробетонні суміші на 12,13 млн грн. замовили по 1 770 грн./куб. м. На сайті групи «Ковальська» ціни різновидів бетону без фібри починаються від 1 706 грн./куб. м.

Асфальтобетон щільний піщаний типу Г марки 1 купили по 2 320 грн./т. Днями «Київавтодор» замовив його іншій фірмі на чверть дешевше – по 1 881 грн./т.

Світловідбивальні скляні кульки для розмітки невідомого виробника придбали по 42 тис грн./т. У квітні КП «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» на Полтавщині замовило їх по 26 955 тис грн./т із ПДВ. Без урахування податку ціна становила би 22 463 грн./т, що майже вдвічі дешевше від ціни «Будгарант-7».

На аукціоні переможець знизив ціну на 1%, тобто ціни суттєво не знизились.

Аванс становить 30%, гарантійний строк на ремонт – три роки, на розмітку – три місяці.

На заробітну плату піде 8,12 млн грн., тобто 4% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 0,3% – 652 тис грн.

Ціна угоди на 1,5% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 195,95 млн грн.

Єдиним конкурентом традиційно було ПрАТ «Управління механізації будівництва №23», яке не знижувало ціну під час аукціону, на відміну від переможця.

Харківський «Будгарант-7» зі статутним капіталом 100 грн. належить Олександру Дуравкіну, раніше ж засновником була Лариса Твердохлеб. Свого часу Дуравкін керував ТОВ «Харківспецбудмеханізація-7» Григорія Анищенка, яким нині володіє Інна Топчій.

Старий номер телефону переможця +380577623559 також використовували харківські ПП «Едельвейс-7» Олександра Шемякова і ТОВ «Харполимер» Валентини Маковоз.

 «УМБ №23» з Полтавщини на 46% належить екс-депутату Харківської облради від «Батьківщини» Юрію Шляхті, ще 43% акцій має Олексій Абросімов. Раніше Юрій Олександрович Шляхта ділив свою частку з Оленою Юріївною Шляхтою.

У 2015 році Юрій Шляхта йшов у Харківську міськраду від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Нагадаємо, у червні 2017 року адмінколегія Полтавського обласного тервідділення АМКУ оштрафувала кожного з нинішніх учасників на 68 тис грн. за змову на дорожньому тендері Управління ЖКГ Полтавського міськвиконкому, про яку свідчила ціла низка спільних ознак їхніх тендерних пропозицій. Однак у січні 2018 року «Будгарант-7» домігся скасування штрафу через суд, який визнав рішення АМКУ необґрунтованим.

У квітні Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду не задовольнив касаційну скаргу Полтавського обласного тервідділення АМКУ.