Вінницька фірма німця без відкритих цін відремонтує дорогу на Закарпатті за 63 мільйони
29.05.2018   //  

Траса Берегове – Кам’янське

КП «Будкомплектторг» Закарпатської обласної ради 7 травня за результатами тендеру замовило ТОВ «Мего Лтд» капітальний ремонт дороги О-070110 Берегове – Кам’янське Закарпатської області за 63,30 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч на трасі довжиною 27 км виконають земляні роботи, влаштують штучні споруди, дорожній одяг, автобусні зупинки та з’їзди, нанесуть розмітку і встановлять знаки. Генпідрядник має самостійно виконати не менше 60% робіт, тобто субпідрядників дозволено залучати для робіт не більше, ніж на 40% вартості договору. Однак «Мего Лтд»  повідомила, що взагалі не планує залучати субпідрядників.

Підсумкові відомості ресурсів і кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів із ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Гарантійний строк на асфальтобетонне покриття становить 5 років, а з урахуванням регенерації – 10 років, на основу дорожнього одягу – 8 років, на розмітку полімерною стрічкою – 5 років, пластиком – 3 роки, фарбою – півроку, на знаки зі світлоповертальною плівкою типу 1 – 7 років, типу 2 – 10 років, на зберігання знаків – 5 років.

На заробітну плату піде 599 тис грн., тобто 1% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 0,1% – 60 тис грн.

Ціна угоди на 10% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 70,26 млн грн.

Конкурентами були ТОВ «ПБС», компанія «S.C. Trameco S.A.» (Румунія), ТОВ «Торговий дім Універсал Україна» і ТОВ «Лігаспецбуд».

Засновником і кінцевим бенефіціаром вінницької компанії «Мего Лтд» зі статутним капіталом 35 тис грн. є Торстен Хайленд із Німеччини, а директором – Денис Васильович Дячук. Що до останнього, то вінничанин з такими ПІБ володіє ТОВ «Літойакріл», де його партнерами є Ігор Кізь і Дмитро Романчак.

За даними «YouControl», у 2016 році Хайленд був лише бенефіціаром, засновницею значилась Ірина Мельничук із Вінниці, а керував фірмою Олександр Мельничук. Нині Мельничуки володіють ТОВ Консалтингова група «Фінансова незалежність».

Техніку переможець орендує у вінницького ПП «Глорія В» Наталії Голосенко, а послуги асфальтобетонного заводу надасть мукачівське ТОВ «Спецавтоінвест «Закарпаття» тернопільців Юрія Ханіна та Андрія Яреми.

Усього з квітня 2017 року «Мего Лтд» отримала дорожніх підрядів різних замовників виключно на Закарпатті на 119,35 млн грн., серед яких нинішній – найбільший.