Кияни за 108 мільйонів без відкритих цін відреставрують будинок Руссова в центрі Одеси
23.05.2018   //  

Управління капітального будівництва Одеської міської ради 18 травня за результатами тендеру замовило ТОВ «Укрспецпроект» реставрацію будинку Руссова за 108,01 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2019 року виконають ремонтно-реставраційні роботи із пристосуванням під громадський будинок пам’ятки містобудування та архітектури по вул. Садова, 21, яку раніше місто відсудило в комунальну власність. Це колишній прибутковий будинок Олександра Руссова кінця 19 ст., що знаходиться у центрі Одеси біля Соборної площі.

Передбачені протиаварійні роботи, реставрація фасадів, вогнезахисна обробка тощо.

Субпідрядником з обсягом робіт більше 20% вартості підряду є ТОВ «Спецбудмех 21», яке через ТОВ «Спецбудінвест-17» належить Олегу Тимошенку і Василю Шомонці.

Підсумкові відомості ресурсів і кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Гарантійний строк на несучі та загороджувальні конструкції становить 50 років, а на інші роботи – три роки.

На заробітну плату піде 6,62 млн грн., тобто 6% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 0,5% – 567 тис грн.

Ціна угоди на 3% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 111,00 млн грн.

Конкурентами були місцеві ТОВ «Підприємство «Альянс» Дмитра Поліщука і ТОВ «Фасад Інженірінг Солюшн» Олександра Бодачевського та Юлії Куян, які володіють ТОВ «Тех Фасад Системз» і ТОВ «Белгіфт». Ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Столичним «Укрспецпроектом» зі статутним капіталом 2 500 грн. володіє та керує Олена Михайлівна Сердюк з Києва. Історик із такими ПІБ торік була головою правління ГО «Українське товариство охорони пам’яток історії та культури» і виконавчим директором Українського національного комітету Міжнародної ради з питань пам’яток і визначних місць, а в 2012-2015 роках очолювала національний заповідник «Софія Київська».

Торік переможцем володіла Ольга Ромадіна, а в 2016 році – Олег Ситник і Лю Юйдань.

Крім того, «Укрспецпроект» разом із ТОВ «Кінокомпанія «Патріот-Фільм» і Товариством сприяння обороні України заснували громадську спілку «Товариство українсько-китайської дружби».