Залізниця за 4 мільйони купила інструменти у фірми, директор якої не знав про існування фірми
22.05.2018   //  

2 травня Індустріальний райсуд Дніпра задовольнив клопотання Дніпропетровської прокуратури про отримання доступу до речей і документів ТОВ «Компанія «Профі-Строй» в рамках розслідування незаконного використання персональних даних при держреєстрації фірми. Про це написала Юлія Срібна у «БюроUA».

Кримінальне провадження було відкрито після того, як в управління захисту економіки в області звернувся мешканець Дніпра, який повідомив, що з 24 вересня 2015 року незаконно числиться засновником, директором та бухгалтером «Профі-Строй».

За його словами, призначення на посаду відбулося без його відома, свої персональні дані він нікому не передавав і не давав ніяких доручень на представлення його інтересів, а також не втрачав паспорт. Директором і засновником «Профі-Строй» з 24 вересня 2015 року вказаний Владислав Купцов.

В ухвалі суду йдеться, що в ході досудового розслідування також був допитаний попередній керівник фірми, який був призначений на посаду в червні 2015 року, і теж не знав про своє призначення, і до фірми ніякого відношення не мав і не має.

При аналізі фінансово-господарської діяльності фірми правоохоронці встановили, що «Профі-Строй». У 2015-2018 рр. купило товарів на загальну суму понад 40 млн грн., в тому числі, у ТОВ «Дніпровський завод спеціального обладнання і матеріалів» , ТОВ «НВП« Елемент» і ТОВ« Спец-майстер », а також поставив товар на таку ж суму, в тому числі, ПАТ« Укрзалізниця» і ДП« НАЕК «Енергоатом».

За даними слідства,  невстановлені особи за допомогою підконтрольних підприємств привласнили державні кошти більше ніж на 20 млн грн.

Що стосується Дніпра, то «Профі-строй» отримав 4,3 млн грн. від Придніпровської залізниці за поставку гайковертів, електрощіток, різців, лещат тощо.

На всіх договорах, укладених між залізницею і фірмою стоїть підпис Купцова, який повідомив, що з травня 2016 по жовтень 2017 року перебував на строковій службі в рядах ВСУ у військовій частині №1428 в Тернополі, і договори підписувати не міг.

В.о. керівника Служби матеріально-технічного забезпечення Придніпровської залізниці Максим Потапов, і заступник начальника Служби з операційної роботи Владислав Семковський відмовилися коментувати виданню закупівлю у «Профі-Строй», і повідомили, що спілкуватися з пресою будуть тільки через прес-службу, і тільки через письмовий запит про інформацію .