Оточення заступника Кернеса виграло 16 мільйонів «Укрпошти» на доставку по Україні
22.05.2018   //  

ПАТ «Укрпошта» у березні-травні за результатами тендерів уклала шість угод про перевезення пошти автомобільним транспортом на загальну суму 16,70 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Більшість коштів, а саме 95%, або 15,93 млн грн. дадуть ПрАТ «АТП 16329» за доставку магістральними маршрутами на замовлення за 4,05 млн грн. і в таких напрямках:

  • за 3,63 млн грн. – Київ – Полтава – Харків – Рубіжне,
  • за 3,06 млн грн. – Київ – Конотоп – Суми – Харків,
  • за 3,06 млн грн. – Київ – Черкаси – Кропивницький – Миколаїв,
  • за 2,13 млн грн. – Дніпро – Харків – Краматорськ.

Передбачено використання водієм виконавця і працівником автомобілів з напівпричепами вантажопідйомністю принаймні 18 т із фургоном.

Перевезення коштує 16-17 грн./км, а вивантаження – 201 грн. за послугу, тобто точку.

Основним акціонером харківського «АТП 16329» є ТОВ «Авто-Ові» Лідії Жорник, Валерія Дробушка та Інни Руденко. За даними «Харківського антикорупційного центру», остання є родичкою Андрія Руденка, заступника міського голови Харкова Геннадія Кернеса з питань житлово-комунального господарства.

Андрій Руденко відомий тим, що отримав копняка від мера Геннадія Кернеса. Згодом Руденко забрав свою заяву з прокуратури щодо Кернеса і в 2013 році очолив Дергачівську райдержадміністрацію, а в 2015 році був призначений заступником міського голови.

Фірми, пов’язані з Дробушко та Руденко, є одними з найбільших перевізників Харкова.

Крім того, столичному ТОВ «Диад-Логістик» донеччанина Олексія Вишневського на чолі з Дмитром Касьяном заплатять іще 775 тис грн.

Замовили 2 500 годин перевезення по Києву з виїздами за межі до 50 км автомобілями вантажопідйомністю принаймні 3,7 т із фургоном і гідробортом по 310 грн. за годину.

Конкурентами «Диад-Логістик» були ПП «Август Груп» Ольги Гунько і ТОВ «Сантранс Україна» Олександра Артьомова та Юлії Червонящої. З «АТП 16329» усюди змагалося харківське ТОВ «Експрес» Олександра і В’ячеслава Степків, а на двох тендерах – ще й херсонське ТОВ «Бруклін Груп» Дениса Олійника. Останнє пропонувало на 1-8 грн. нижчі ціни, але зрештою відмовилось підписувати договори та було відхилене.