Держінспектор митного посту Солотвино після звільнення купила будинок у Чехії
17.05.2018   //  

Державний інспектор митного посту Солотвино Ольга Ретізник (в дівоцтві Юраш), її чоловік Василь Ретізник та Іван Юраш у січні 2018 року стали власниками будинку неподалік Праги у Чехії. Про це «Наші гроші» дізналися з витягу з майнового реєстру Чехії.

Будинок в общині Башть вартістю  4,44 млн крон (майже 174 тис. євро) взятий в іпотеку. При цьому, Іван Юраш у грудні 2014 року став також власником квартири в чеській столиці Празі в районі Жижков. Про це стало відомо зі ще одного витягу з майнового реєстру Чехії.

Ольга Ретізник все життя пропрацювала на митниці, декларуючи невеликі статки. У 2016 і 2017  роках інспекторка показала 68 тис. грн зарплатні, недобудований будинок і 15 соток землі у селі Богдан Рахівського району Закарпатської області, 54-метрову квартиру в райцентрі Рахів та Renault sandero 2013 року випуску. При цьому вказала, що її чоловік Василь Ретізник працює сезонним робітником із річною зарплатнею 180-204 тис. грн в рік.

У березні 2018 року Ольга Ретізник подала декларацію після звільнення, при цьому не вказавши чеської нерухомості.

Іван Юраш – так звати і батька, і брата Ольги Ретізник. Батько, за даними «Наших грошей», раніше працював у державному підприємстві «Рахівське лісове дослідне господарство».