Прокуратура відібрала ділянки у луцькому парку у всіх впливових людей, окрім сестри депутата
14.05.2018   //  

У 2014 році прокуратура повернула місту майже гектар землі, який входив до луцького парку імені 900-річчя. Цей гектар влада роздала під приватну забудову впливовим лучанам. Водночас, правоохоронці не змогли відібрати лише одну ділянку,  яка належить сестрі місцевого депутата Євгенія Ткачука. Про це написали Василь Бідун та Людмила Яворська у «Волинь24».

У 2001 році виконком Луцької міської ради роздав дев’ятьом впливом людям міста під забудову приватних будинків гектар землі вздовж вулиці Космонавтів. Цей гектар раніше входив до парку імені 900-річчя на березі Сапалаївки, і був розділений для суддів, бізнесменів, політиків. Зокрема, ділянки отримали рівненський суддя Вадим Торчинюк, власник пивного клубу «Кораблик» Леонід Цимбалюк, сестра нинішнього нардепа Сергія Мартиняка та інші.

Місцеві мешканці почали протестувати. В результаті у 2014 році прокуратура повернула місту фактично всі ділянки з виділеного гектара, окрім однієї, яка знаходиться на вул. Космонавтів, 23.

Офіційно її власницею є лучанка Оксана Ходзюк – сестра луцького депутата, який є головою  земельної комісії міськради , Євгенія Ткачука.

Ткачук не приховує, що разом із сім’єю сестри зводить на ділянці будинок.

«Ми будуємо з братом. Я помагаю, бо його немає в Україні. Допомагаю співфінансуванням. Але в декларації я не можу показати, тому що земельна ділянка не на мені і будинок не мій. Це дружина мого брата», – прокоментував ситуацію депутат.

Ткачук показав журналістам рішення Луцького міськрайонного суду, згідно з яким його родичці дозволено залишити землю.

З’ясувалося, що Оксана Ходзюк – третя приватна особа, якій належить ділянка. У 2001 році виконком виділив землю згаданому Цимбалюку, у 2014 році він оформив дарчу на Романа Галузія, а через півроку останній подарував землю сестрі Євгенія Ткачука.

В результаті, суддя залишив ділянку родичці Ткачука, оскільки, вважав, що прокурор не мав права позиватися у цій справі.

«Тобто у восьми ідентичних справах прокурор міг позиватися і навіть виграти, а у справі Ткачука – ні», – написало видання.

У коментарі журналістам адвокат і депутат Волинської облради Сергій Слабенко висловив здивування, чому прокуратура не подала апеляцію і не оскаржила таке рішення.