Олексій Азаров продав будинок у Відні за 4,5 мільйони євро (фото)
08.05.2018   //  

Віллу на Штрельгассе, 11 в австрійській столиці Відні продали у вересні 2017 року за 4,45 млн. грн. Про це свідчить договір купівлі-продажу.

Продавцем виступила компанія «L.A.D.A Holding Anstalt», а покупцем – австрійська компанія «I.R.F Privatstiftung».

За даними «Української правди», активи «L.A.D.A Holding Anstalt» контролюються Олексієм Азаровим, який із лютого 2014 року переховується від органів прокуратури. Документи від «I.R.F Privatstiftung» підписував Ентоні Розенфельдер.

Віденський маєток Азарова має площу 1360 м.кв, на його території є басейн, чотири спальні, чотири ванних, гараж із двома паркомісцями.

Одразу після того, як  «I.R.F Privatstiftung» купила нерухомість, заставила її в банку за 4,75 млн. євро. Про це свідчить витяг з майнового реєстру Австрії.

«L.A.D.A. Holding Anstalt» цей будинок купила 2008 року за 2,1 млн. євро. У березні 2014 року Євросоюз наклав арешт на всі встановлені активи Олексія Азарова. Але 6 березня 2015 року ЄС зняв санкції з політика-утікача, тому що на той момент українські правоохоронні органи не надали відповідну доказову базу. 2016 року  нерухомість на Штрельгассе виставили на продаж.

Біля будинку на Штрельгассе є ділянка з адресою Цукеркандльгассе, 47 (Zuckerkandlgasse 47). 2015 року, щойно з Олексія Азарова зняли санкції ЄС, ділянку продали,  на ній будується комплекс з 12 квартир.

ГПУ зараз розслідує кримінальне провадження №42014000000001764 за підозрою Олексія Азарова в одержанні хабаря в особливо великих розмірах, а також за фактом відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великих розмірах та ще низкою правопорушень.

За версією слідства, Олексій Азаров, будучи нардепом VII скликання, у 2012-2014 роках отримав 7,7 млн євро, 600 тис. швейцарських франків, 500 тис дол, а задекларував дохід у лише 19,6 тис. грн.

Також Генпрокуратура отримала інформацію, що Олексій Азаров отримав $17,78 млн хабаря від братів Клюєвих. Його батько Микола Азаров 11 березня 2010 року вніс подання до ВР про призначення Андрія Клюєва першим віце-прем’єр-міністром України. Того ж дня Клюєв зайняв цю посаду. За день до голосування брати Клюєви продали компанії Олексія Азарова корпоративні права на ТОВ «ПредіумФорест» за $5,2 тис., а через два з половиною місяці викупили їх за $17,78 млн. Слідство вважає, що ці фінансові операції позбавлені економічного сенсу та є завуальованою формою дачі хабара за призначення Андрія Клюєва на посаду.

Також Олексій Азаров фігурує у кримінальному провадженні за підозрою Сергія Курченка у низці кримінальних правопорушень та у справі щодо виділення з бюджету матеріальної допомоги в сумі 3,28 мільйони гривень Державним агентством інвестицій ПрАТ «Виробниче-комерційне підприємство Металіст« .

Наприкінці 2013 року​, за заявою громадянина України, прокуратура міста Ґера  відкрила​ кримінальну справу за підозрою у відмиванні коштів та ухилянні від сплати податків у зв’язку з активами, придбаними, за попередньою інформацією, Сергієм Курченком. У справі фігурувала пов’язана з Олексієм Азаровим «Sparschwein Gas». Ключовим свідком був топ-менеджер СЄПЕК Борис Тимонькін. Але у 2017 році справу закрили​.