В сбушника стріляли представники власника парковки, яку контролює оточення Яреми
04.05.2018   //  

Представники власників автостоянки  у Дарницькому районі Києва поранили працівника СБУ, який був у складі комісії з представників Держаудитслужби та КП «Київпарктранссервіс», повідомляє прокуратура Києва.

Комісія приїхала на автостоянку по вул. Вишняківська, 1 заміряти відведену під паркомісце ділянку. Це мало бути в межах кримінального провадження, комісія мала дозвіл суду.

За даними прокуратури, між групою чоловіків, які представляли інтереси власника автостоянки, та членами комісії, виник конфлікт. Один з зловмисників дістав  «предмет схожий на пістолет» та  поранив сбушника. На місті конфлікту затримано трьох учасників конфлікту – двох українців та іноземця. Київська місцева прокуратура N2 готує повідомлення про підозру за ч.4 ст. 296 ККУ (хуліганство).

Народний депутат Ігор Мосійчук  вказав точну адресу конфлікту – вул. Вишняківська, 1б. Найближча автостоянка від цієї адреси – Вишняківська, 1.

Як свідчить постанова  Вищого госпсуду про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки, на цій ділянці здійснює господарську діяльність ТОВ «Сонар ТМ».

Співвласницею  «Сонар ТМ» значиться ТОВ «ЛЛТ-Плюс». А бенефіціар «ЛЛТ»- Олена Федоренко. Під час реєстрації інших компаній жінка вказувала адресу у Києві по вулиці Новодарницькій. Таку ж адресу вказує під час реєстрації компаній Анатолій Федоренко.

Анатолій Федоренко був партнером Романа Сташука, нинішнього голови Новоодеської РДА. Роман Сташук є братом нардепа від «Народного фронту» Віталія Сташука.

Віталій Сташук, Олена та Анатолій Федоренки також реєструвалися в різні роки в ТОВ «ВД «Слай-універсал».

Віталій Сташук у 2006-2010 очолював Дарницьку райдержадміністрацію і згодом був помічником нардепа Віталія Яреми, який був начальником Головного управління МВС в Києві у 2005-2010 рр, а у 2014-2015 рр очолював Генеральну прокуратуру. Нині Ярема є заступником голови Київської територіальної організації БПП Ігоря Кононенка.