«Онур» розіграв з труханівцями 419 мільйонів на ремонт проспекту на Святошині
25.04.2018   //  

КК «Київавтодор» 23 квітня за результатами тендеру замовила ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» капітальний ремонт проспекту Палладіна в Святошинському районі за 418,50 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2019 року виконають підготовчі роботи, відремонтують проспект, шляхопровід через залізницю, інженерні мережі та дощову каналізацію, встановлять світлофори та огородження, нанесуть розмітку.

Замовник не оприлюднив підсумкові відомості ресурсів та кошториси разом із договором, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів із ринковими цінами на предмет можливого завищення. Натомість у складі пропозиції переможця завантажено кошторисний файл у форматі .imd, який можна відкрити лише за допомогою спеціалізованої програми.

Гарантійний строк на гранітний бортовий камінь становить 15 років, на чавунні люки та зливоприймальні решітки, бетонні опорні плити під люки, металеве бар’єрне огородження та оцинковану направляючу пішохідну огорожу – 10 років, на водопропускні труби – 6 років, на асфальтобетонне і плиткове покриття – 5 років, на розмітку пластиком – рік.

Передбачено забезпечення виконання договору 3%. На заробітну плату піде 11,48 млн грн., тобто 3% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 1% – 2,93 млн грн.

Ціна угоди на 0,4% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 420,18 млн грн.

Власниками «Онур Конструкціон Інтернешнл» є Онур Четінджевіз, Ісхан Четінджевіз з Туреччини та львів’янин Олег Фаріон. Останній з 2011 року керує ПП «Глоріо» Олени Караахметоглу, яке управляє рестораном у Брюховичах.

Єдиним конкурентом не вперше було ПП «Київшляхбуд» із групи авторитетного бізнесмена Олександра Жукова та мера Одеси Геннадія Труханова, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Нинішній керівник «Київавтодору» Олександр Густєлєв раніше був помічником екс-нардепа від Партії регіонів Олександра Пресмана (нині – група «Партія «Відродження»). Пресман в інтерв’ю не приховує дружні стосунки з мером Одеси Трухановим.

Нагадаємо, також НАБУ  розслідує можливу розтрату понад 800 млн грн. бюджетних коштів на тендерах Трухановим, посадовцями міськради, «Київшляхбуду», ТОВ «Ростдорстрой» та інших компаній.