«Одесаобленерго» дало 89 мільйонів на роботи для приєднання вітроелектростанції турків
24.04.2018   //  

ПАТ «Одесаобленерго» 3 квітня за результатами тендеру замовило ТОВ «СЕ Груп» електромонтажних робіт на 89,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До жовтня реконструюють підстанцію ПС 110/35/10 кВ «Овідіополь» і ділянку повітряної лінії ПЛ-110 кВ «Овідіополь-Канал» для приєднання вітроелектростанції ТОВ «Овід Вінд» турецької компанії «Гюріш» («Guris») потужністю 30 МВт в Овідіопольському районі. Гарантійний строк становить десять років.

За підсумковою відомістю ресурсів, найбільша сума у 25,41 млн грн. піде на комплект гібридних пристроїв HYpact 110 кВ у складі (тут і далі тендерні ціни вказано без ПДВ і доставки):

  • 2 гібридні КРП 110 кВ лінійної комірки;
  • гібридний КРП 110 кВ комірки трансформатора 2Т;
  • гібридний КРП 110 кВ комірки ВЕС;
  • гібридний КРП 110 кВ шинно-з’єднувальної комірки;
  • гібридний КРП 110 кВ трансформатора 1Т.

Ціна угоди на 0,5% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 89,42 млн грн.

Засновником і директором столичної «СЕ Груп» є киянин Вадим Колосков. За даними системи «YouControl», раніше обидві посади займала Наталія Коробка – теперішня власниця ТОВ «Енерго Моніторинг».

Номер телефону переможця 044 5748901 належить Василю Мазуркову, який володіє ПП «Київавтоматика» одноосібно та ТОВ «Хвиля» з Інною Пчельніковою.

Крім того, разом з «СЕ Груп» по вул. Срібнокільська, буд. 22, офіс 170 прописане ТОВ «Східенергоприлад» Олега Головатенка і власника ТОВ «Січ Енерго» Максима Козіса.

Із 2015 року переможець отримав підрядів на 144,44 млн грн., з яких цей – найбільший.

Дорожчим конкурентом було ТОВ «ПКБ Альянс» із Кременчука на Полтавщині, яке не вигравало тендерів. Ним володіють Сергій Подтика, Юрій Сухина і Віра Касаткіна, яка колись працювала у Кременчуцькому відділенні інспекції Держенергонагляду.

ТОВ «Чорноморенергоспецмонтаж» із нижчою на 5% ціною відхилили за відсутність сертифікатів відповідності на кабель, конденсатор зв’язку і високочастотні загороджувачі.

Нагадаємо, основним власником «Одесаобленерго» є група «VS Energy» екс-депутата російської Держдуми Олександра Бабакова та групи авторитетних бізнесменів відомих як «лужниківські».