Прокурорші повідомили про підозру за арешт активіста Майдану з програми «Наші гроші»
19.04.2018   //  

Колишній заступниці прокурора Оболонського району м. Києва Ілоні Клюге повідомили про підозру через незаконний арешт активіста Майдану Миколи Пасічника із Вінниччини, повідомляють «Наші Гроші з Денисом Бігусом».

Справу веде Департамент спеціальних розслідувань ГПУ.

“[Микола Пасічник] безпідставно був затриманий, побитий правоохоронцями та доставлений до управління міліції, щодо якого слідчими складено процесуальні документи з неправдивими даними щодо нібито його участі у масових заворушеннях, а судом за клопотанням, складеним слідчим та погодженим заступником прокурора, його арештовано”, – йдеться в офіційному повідомленні ГПУ.

Микола Пасічник був одним із потерпілих героїв сюжету програми «Наші Гроші з Денисом Бігусом», яка вийшла наприкінці січня цього року. Цей матеріал присвячений саме незаконним затриманням активістів Майдану.

В офіційному повідомленні прес-служба ГПУ не вказала імені підозрюваного прокурора, однак журналісти «Bihus.Info» з’ясували, що йдеться про Ілону Геннадіївну Клюге. Під час подій на Майдані вона була заступницею прокурора Оболонського району столиці. Потім її звільнили за люстраційним законом – вже з посади у Військовій прокуратурі Центрального регіону.

Втім, державну службу вона не залишила. Сьогодні Ілона Клюге працює у Фонді гарантування вкладів. Її нинішня посада також пов’язана із правоохоронною діяльністю – вона працює у Департаменті розслідування протиправних діянь. Також вона намагалася поновитися на роботі в прокуратурі через суд – безуспішно.

Тим часом у Генеральній прокуратурі України далі працює рідний брат Ілони Клюге – Олександр Геннадійович Клюге, а також дружина брата – Людмила Михайлівна Клюге.

В офіційному повідомленні ГПУ про вручення підозри Ілоні Клюге також написано: «Вирішується питання та збираються докази щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників вчинення цих злочинів».

У згаданому сюжеті програми «Наші Гроші з Денисом Бігусом» вказується, що в суді обвинувачення проти Миколи Пасічника підтримувала працівниця прокуратури Оболонського району Аліна Головко. Її чоловік, Павло Головко, нині працює в ГПУ – саме в Департаменті спеціальних розслідувань, який і займається розслідуваннями злочинів проти Майдану. Аліна Головко зараз працює в Прокуратурі м. Києва №6 – у Печерському районі.