Начальник департаменту земресурсів КМДА перевіряє законність будівництва на ділянці рідної фірми
18.04.2018   //  

Комісія Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування розглянула і направила до Департаменту земельних ресурсів КМДА для проведення перевірки звернення громадського активіста та юриста Олександра Дядюка, який намагається не допустити будівництво багатоповерхівок на вул. Жилянська 96-А.  Про це написала Анна Камєліна у виданні KиевVласть.

У 2010 році Київрада уклала з ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Рестін» договір оренди на 5 років щодо ділянки на вул. Жилянська, 96-А з призначенням «для будівництва, експлуатації та обслуговування офісно-житлового комплексу з допоміжними приміщеннями та паркінгом».

У 2015 році «Рестін» звернувся в суд з позовною заявою до Київради і Департаменту земельних ресурсів КМДА, вимагаючи визнати договір оренди ділянки поновленим, і у 2016 р. виграв суд.

Дядюк розповів членам містобудівної-земельної комісії, що будівництво загрожує історичним пам’яткам, в тому числі, будівлі по вул. Саксаганського, 95Б, 97, (музей Лесі Українки), 99, 101, Жилянська, 96 (садиба Саксаганського). «Також будівництво перекриє єдиний наскрізний пожежний проїзд, що несе пожежну небезпеку будівлям-пам’яткам», – повідомив юрист.

Крім того, згідно з Генпланом ділянка відноситься до зони регулювання забудови ІІ категорії, де висота будівництва вище 30 м заборонена. Водночас, забудовнику видано містобудівні умови і дозвіл на будівництво двох будинків (одного 10-ти поверхового і одного 16-ти поверхового), що перевищує дозволену висоту.

Дядюк просить негайно вжити заходів, щоб унеможливити будівництво, яке в такому історичному місці «безумовно викличе значний суспільний резонанс».

На засіданні містобудівної-земельної комісії Київради її члени направили звернення в Департамент земельних ресурсів КМДА з рекомендацією провести перевірку будівництва по вул. Жилянська, 96-А щодо можливих порушень законодавства.

Видання звернуло увагу, що корпоративні права на ділянку на вул. Жилянська, 96-А з квітня 2017 року можна купити за 42,88 млн грн. Відповідне оголошення було розміщено відразу на декількох ресурсах. На сайтах також розміщені майбутні ескізи будови і інші документи для ознайомлення.

У 2015 році засновниками НПП «Рестін» значилися Ігор Глухоман і Віталій Поліщук. Останній є дядьком директора Департаменту земельних ресурсів КМДА Олексія Григоровича Поліщука. У 2015 році частка в компанії Віталія Поліщука була переоформлена на Богдана Ткачука.

Від «Наших грошей»:

Начальник Департаменту земельних ресурсів Олексій Поліщук та його дружина Ірина мали довіреності на автомобілі Віталія Поліщука.

Раніше журналісти повідомляли, що родина Поліщука має численні земельні ділянки в Києва та Київській області.