Пов’язані підприємці «розвели» Олексієво-Дружківський інтернат на півмільйона
13.04.2018   //  

Олексієво-Дружківська загальноосвітня санаторна школа-інтернат I-III ступенів №13 (Донецька обл.) 11 квітня за результатами відкритих торгів уклала два договори із підприємцем Гнатом Маслаковим щодо поставки грального майданчика та тренажерів за 489,76 тис. грн без ПДВ. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Гральний майданчик розмірами 22х11х4 коштуватиме школі-інтернату 190 тис. грн. Підрядник має за свій рахунок установити на об’єкті футбольні ворота, баскетбольні стійки зі щитами та кільцями, а також обладнати огорожу.

Також школа-інтернат замовила чотири магнітні велотренажери (10,6 тис. грн за од.), чотири магнітних орбітреки (10,7 тис. грн/од) та 12 вуличних силових тренажерів для нижньої та верхньої частини тіла (жим від грудей, горизонтальний, ногами, хос райдер, упор для преса, тяга зверху, орбітрек вуличний, тренажер м’язів стегна, тенісний стіл). Загалом набір тренажерів оцінений у 299,76 тис. грн.

Обидва замовлення отримав підприємець Гнат Маслаков зі Слов’янська. Його цінові пропозиції на обох аукціонах були дорожчими на 20% від заявок іншого учасника торгів – Руслана Садикова. Спершу саме Садиков був визначений переможцем, однак він самоусунувся не надавши договір на підписання протягом відведених для цього п’яти днів.

Так, замовлення дісталось Гнату Маслакову, чиї конкурсні пропозиції за двома закупівлями були дорожчими на 79,76 тис. грн.

Маслаков та Садиков є пов’язаними особами, про що свідчить сплутані поміж ними контактні мобільні та електронні адреси.

Електронну адресу Маслакова, fizalis2016@gmail.com, на одній із закупівель використовував Руслан Садиков.

Маслаков, зі свого боку, допустив неуважність при підготовці тендерних документів – на одній із довідок зазначив не свій мобільний номер, а номер єдиного конкурента на торгах, підприємця Садикова, – 0661647801, який прописаний в усіх тендерних документах останнього, а також у його профайлі в ЄДР.

За даними «Bipro.Prozorro», у період часу з середини 2017 року Садиков та Маслаков складали одне одному конкуренцію на 20-ти тендерах. Станом на 11 квітня, Садиков підписав із бюджетниками Донеччини договорів на 3,41 млн грн, а Маслаков – на 5,39 млн грн.