«Укрпошта» купила автомобілів Сitroen зі столиками та сейфами на 30 мільйонів
02.03.2018   //  

ПАТ «Укрпошта» 23 лютого за результатами тендеру замовила ТОВ «Ніко авант» 40 легкових автомобілів на загальну суму 31,96 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Фірма поставить 20 автомобілів Сitroen Х-TR Trek (колісна формула 4×2) по 714 тис грн. та 20 автівок Сitroen Х-TR 4×4 (повнопривідні) по 883 тис грн. Кожен с 40 автомобілів розрахований на трьох пасажирів (2 в передньому ряді, 1 у другому), він матиме дизельний двигун, кондиціонер, подушку безпеки водія та переднього пасажира.

Усі автомобілі також матимуть додаткове обладнання. Перша зона авто розрахована для водія та кур’єра, а друга – для співробітника поштової служби, чиє місце буде обладнане столиком, сейфом, системою для сортування кореспонденції. Крім того, автомобілі будуть оснащені системою GPS моніторингу та сигналізацією.

На ринку ціни на подібні Сitroen Х-TR (колісна формула 4×2) без додаткового обладнання стартують від 517 тис грн.

Очікувану ціну замовник вказав в доларах США – $1,146 млн. Саме таку суму запропонував єдиний конкурент переможця ТОВ «АІС-Сітроен-Центр» з групи «АІС», яку пов’язують з нардепом Дмитром Святашем (раніше – «Партія регіонів», зараз – «Відродження»). «Ніко авант» запропонував нижчу суму у розмірі $1,141 млн.

Засновниками «Ніко авант» є ТОВ «Компанія з управління активами «Ковін Капітал» та ТОВ «Ніко Авто Холдінг (Україна)», бенефіціаром вказано Івана Ніколайчука з Великобритації.

«Ковін Капітал» зареєстрована на киянина Володимира Гнатишина і Світлана Сосновська.

Гнатишин на початку 2000-років разом з нинішнім міністром юстиції Павлом Петренком був співзасновником ТОВ «Юридична консалтингова група «Justicia Service». Гнатишин також був одногрупником Олексія Бурбака – брата лідера фракції «Народний фронт» в Раді Максима Бурбака. Брат Гнатишина – Валентин, на початку 90-х був бізнес-партнером лідера «Народного фронту» Арсенія Яценюка.

«Ніко Авто Холдінг (Україна)» належить кіпрській «Ніко холдінг енд інвестмент лімітед», бенефіціар то й же, що і у «Ковін Капітал».