Донецькі розіграли 94 мільйони на «порошенківський» центр освіти в Обухові з ліфтом за 6 мільйонів
28.02.2018   //  

Департамент регіонального розвитку та ЖКГ Київської ОДА 26 грудня за результатами тендеру замовив ТОВ «ВР Констракшн» реконструкцію будівлі в Обухові за 94,42 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2019 року недобудову по вул. Миру, 12 у дворі школи №3 реконструюють під «Центр розвитку інклюзивної освіти», за що голова Київської ОДА Олександр Горган  дякував благодійному фонду Петра Порошенка. При цьому губернатор ще у жовтні заявляв, що “тендерні процедури завершені”, хоча угоду було підписано лише в грудні.

Зокрема виконають загальнобудівельні роботи, влаштують інженерні мережі та теплохолодозабезпечення, змонтують ліфти, придбають меблі, благоустроять територію. Субпідрядник ТОВ «Апекс Інтернешнл» влаштує захист від пожеж, відеонагляд і контроль доступу, а ПП «Ремводпласт Плюс» виконає роботи підвищеної небезпеки. Гарантійний строк становить десять років.

За підсумковою відомістю ресурсів первинної пропозиції переможця, ліфт Otis із невідомими характеристиками і поверховістю коштує 5,90 млн грн., що дорівнює $219 тис (тут і далі тендерні ціни вказано без ПДВ і доставки).

Це співставно із цінами двоповерхових житлових будинків з ділянкою землі під Обуховом.

Крім того, за даними ЗМІ, цьогоріч у КЗ «Луцький навчально-реабілітаційний центр» встановлять ліфт для дітей з обмеженими можливостями за 1,50 млн грн.

Приточно-витяжну установку з рекуператором Rosenberg 12 000 куб. м/год. купили за 5,26 млн грн., а реверсивний тепловий насос «повітря-вода» зі спіральними компресорами Carrier 30RQM180G=165кВт – за 5,32 млн грн.

Гарячекатана арматурна сталь періодичного профілю класу А-ІІІ діаметром 16-18 мм на 5,18 млн грн. коштує 19 954 грн./т, що дорожче від інших тендерів. Так, у лютому на житлобудівному тендері КП «Спецжитлофонд» сталь цього класу діаметром 16 мм коштувала майже на чверть дешевше – 16 150 грн./т.

Газобетонні блоки 600х200х200 на 837 тис грн. придбали по 2 600 грн./куб. м. В інтернет-магазинах газоблоки такого розміру продають майже вдвічі дешевше – по 1 3901 470 грн./куб. м. Крім того, газоблоки Стоунлайт різних розмірів і форм можна знайти по 1 135 грн./куб. м, а Аерок – по 1 330 грн./куб. м, тобто вдвічі дешевше.

Під час торгів переможець знизив ціну лише на 0,1%, тож ціни суттєво не змінились.

На заробітну плату піде 3,37 млн грн., тобто 4% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 1% – 860 тис грн.

Ціна угоди на 2% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 96,51 млн грн.

Київська «ВР Констракшн» належить донеччанці Анастасії Романчук, а керує нею киянин Ігор Чертополох, відомий як полковник-ветеран ГУ Нацгвардії України.

У 2012 році фірма була прописана в Донецьку під назвою «ЛД Клімат», а засновником і директором був донеччанин Дмитро Миколайович Чнадель. Зараз він працює у так званому «МЧС ДНР» і володіє в Україні фірмою ТОВ «Торнадо СКВ», а раніше значився бухгалтером нинішнього єдиного конкурента на тендері Київської ОДА – ТОВ «Ейр Трейд» Романа Комарницького (ця фірма також була одним із підрядників ДПСУ із будівництва «Стіни»).

Субпідрядник «Ремводпласт Плюс» раніше знаходився в Донецьку, але після початку війни перереєструвався у Києві. До 2015 року він був записаний на донеччанина Володимира Барю. Після публікації «Наших грошей» про можливе членство Барі у «громадському русі «Донецька республіка» фірму переписали на іншого донеччанина — Романа Казмирського, який рішенням власника підприємства № 6 від 02.12.2015 р. став новим власником «Ремводпласт плюс» на підставі договору купівлі-продажу частки в статутному капіталі. Тим же рішенням Баря звільнив директора Анатолія Темирова та призначив на цю посаду Казмирського.

Казмирський також володіє ТОВ «Донецька інноваційна компанія» одноосібно і ТОВ «Техномаш-Донецьк» із харків’янином Валерієм Данильченком.

У 2017 році «Ремводпласт Плюс» фігурував у кримінальному провадженні прокуратури як користувач послуг конвертаційного центру для ухилення від сплати податків.

Субпідрядник «Апекс Інтернешнл» належить Євгенію Швецову та Олександру Мудраку.